Západe, my na tebe... Víš co. Rusové začali vyrábět toaletní papír, na který natiskli text našich sankcí

29.06.2015 9:08

Sibiřští podnikatelé poslali Západu pádný vzkaz, co si myslí o protiruských sankcích, jejichž platnost byla tento měsíc prodloužena do ledna následujícího roku. Uvedli na trh toaletní papír potištěný textem sankcí zabalený v obalu s obrázky západních vůdců.

Západe, my na tebe... Víš co. Rusové začali vyrábět toaletní papír, na který natiskli text našich sankcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veřejné toalety, ilustrační foto

„Role toaletního papíru potištěné textem protiruských sankcí je způsob, jak dát západním vládám najevo, že Rusové neuznávají sankce uvalené na jejich zemi a že plně podporují zahraniční politiku své vlády,“ vysvětlil místnímu zpravodajskému kanálu NGS Omsk iniciátor akce Kiril Koljasin, který stojí v čele skupiny „Naše odpověď“ sdružující stejně smýšlející sibiřské podnikatele.

Koljasin uvádí, že nápad na tento poněkud svérázný způsob vyjádření postoje k protiruským sankcím dostal loni, ale vážněji se jím začal zabývat až poté, co Evropská unie prodloužila platnost protiruských sankcí do ledna následujícího roku.

Skupina dle zpravodajského serveru The Moscow Times, který o události také informoval, nechala potisknout 1000 toaletních rolí, které se prodávají na internetu v balení po dvou za 990 rublů či 18 dolarů. Balení zcela zdarma obdrželi zástupci amerického, německého a britského velvyslanectví v Rusku.

reklama

autor: luš

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…