Západní neziskovky prý nepochopily něco, co Rusové vědí už dávno. A proto jim lidé nevěří

21.03.2016 17:02

Mediální a komunikační konzultant Karel Křivan soudí, že ruská propaganda na lidi zabírá, protože Rusové srozumitelně a bez obalu hovoří o tom, co je v jejich zájmu a jak toho hodlají docílit. Západ se svým slovníkem neziskovek by se prý měl poučit, jinak bude za Ruskem v této činnosti i nadále zaostávat.

Západní neziskovky prý nepochopily něco, co Rusové vědí už dávno. A proto jim lidé nevěří
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Křivan uvádí, že Rusové se na rozdíl do Západu netají tím, že mají zájmy, o nichž tvrdí, že na ně mají jako velmoc nárok. Oproti tomu Západ svoje zájmy dle mediálního experta nahrazuje v komunikaci termíny spíše z oblasti lidskoprávních organizací, které jsou pro „obyčejného člověka“ těžko srozumitelné.

Dobře je to dle Křivana vidět na Sýrii. Putin prohlásil, že syrský prezident Bašár Asad je „kamarád a tak mu pomůžu“, načež Rusové vlítli do Sýrie a nejednali přitom v rukavičkách. „To je přístup, který vysvětlíte v každé hospodě. Jak však chcete vysvětlit obyčejnému člověku to, co dělá na Blízkém východě Západ? Proč tam jsme? Kdo je náš kamarád?“ dává do protikladu přístup Západu.

Expert v této souvislosti upozorňuje, že západní „PR dobra“ nemá proti ruské státní propagandě šanci. Komunikační stratégové Západu by se tak prý měli přestat stydět za to, že pracují pro státy, a tudíž konkrétní zájmy, a tomu uzpůsobit vysvětlování činů svých zemí. „Státy nejsou lidskoprávní organizace. Nemohou se tak chovat a nemohou mít ani takové PR. Vždyť s baletním souborem taky nejdete hrát rugby,“ argumentuje Křivan.

„Rozhořčení nad tím, že Rusové vedou účinnou lživou propagandu, je zbytečné a směšné. Vždyť co jste čekali?“ táže se expert na závěr.

Celý komentář ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…