Západní neziskovky prý nepochopily něco, co Rusové vědí už dávno. A proto jim lidé nevěří

21.03.2016 17:02

Mediální a komunikační konzultant Karel Křivan soudí, že ruská propaganda na lidi zabírá, protože Rusové srozumitelně a bez obalu hovoří o tom, co je v jejich zájmu a jak toho hodlají docílit. Západ se svým slovníkem neziskovek by se prý měl poučit, jinak bude za Ruskem v této činnosti i nadále zaostávat.

Západní neziskovky prý nepochopily něco, co Rusové vědí už dávno. A proto jim lidé nevěří
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Křivan uvádí, že Rusové se na rozdíl do Západu netají tím, že mají zájmy, o nichž tvrdí, že na ně mají jako velmoc nárok. Oproti tomu Západ svoje zájmy dle mediálního experta nahrazuje v komunikaci termíny spíše z oblasti lidskoprávních organizací, které jsou pro „obyčejného člověka“ těžko srozumitelné.

Dobře je to dle Křivana vidět na Sýrii. Putin prohlásil, že syrský prezident Bašár Asad je „kamarád a tak mu pomůžu“, načež Rusové vlítli do Sýrie a nejednali přitom v rukavičkách. „To je přístup, který vysvětlíte v každé hospodě. Jak však chcete vysvětlit obyčejnému člověku to, co dělá na Blízkém východě Západ? Proč tam jsme? Kdo je náš kamarád?“ dává do protikladu přístup Západu.

Expert v této souvislosti upozorňuje, že západní „PR dobra“ nemá proti ruské státní propagandě šanci. Komunikační stratégové Západu by se tak prý měli přestat stydět za to, že pracují pro státy, a tudíž konkrétní zájmy, a tomu uzpůsobit vysvětlování činů svých zemí. „Státy nejsou lidskoprávní organizace. Nemohou se tak chovat a nemohou mít ani takové PR. Vždyť s baletním souborem taky nejdete hrát rugby,“ argumentuje Křivan.

„Rozhořčení nad tím, že Rusové vedou účinnou lživou propagandu, je zbytečné a směšné. Vždyť co jste čekali?“ táže se expert na závěr.

Celý komentář ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…