Zarostlý Liška na sjezdu zelených: Vyslyšel jsem volání po nových tvářích

25.01.2014 16:30

Strana zelených na svém víkendovém sjezdu volí nové vedení. Na post předsedy znovu kandiduje Ondřej Liška. Podle něj je potřeba, aby strana dostala program k voličům. Liška také hodlá vést kandidátku do evropských voleb.

Zarostlý Liška na sjezdu zelených: Vyslyšel jsem volání po nových tvářích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Liška během svého rozhovoru ukázal delegátům svou „novou tvář“. Se strništěm na tváři prohlásil: "Každý, kdo se na mě podívá, vidí, že jsem se rozhodl vyslyšet volání po nových tvářích ve vedení strany."

Liška chce zelené dovést k úspěchu v eurovolbách

Podle Lišky by si zelení měli vzít ponaučení z výsledků voleb. Mají závazek vůči zhruba 160 tisícům voličů, od kterých dostali hlas.

„Strana musí navázat na úspěch ve volbách. Musíme systematicky oslovovat cílové skupiny, pro které jsme zajímaví. Zásadním cílem bude úspěch v evropských volbách,“ míní Liška. Proto se bude ucházet o vedení kandidátky do voleb do Evropského parlamentu.

"Chci dosáhnout 2 mandátů do EP, 3 senátorů, 5 zastupitelů v Praze a zdvojnásobení počtu zastupitelů a zastupitelek,“ tvrdí Liška.

S Liškou o vedení strany soupeří zastupitel Prahy 4 Štěpánek

Liška má ovšem protikandidáta. Je jím zastupitel na Praze 4 Petr Štěpánek, který měl dříve jako radní hlavního města odpovědnost za oblast životního prostředí, energetiku a cyklodopravu. „Nehodlám stranu řídit. Hodlám ji znovu budovat zdola a hodlám ji vést,“ prohlásil Štěpánek.

Advokát Láska: Toto je poslední sjezd, kde hovořím jako host

Na sjezdu promluvil i advokát Václav Láska. Mluvil o toleranci a týmové práci, kterou ocenil zejména během předvolební kampaně. "Jak je to se mnou a se členstvím ve Straně zelených? Chci být plnohodnotným hráčem, a proto si obléknu dres. Musím vypořádat určité advokátní závazky a poté, pokud mě budete chtít, do strany vstoupím. Věřím, že toto je poslední sjezd Strany zelených, kde hovořím jako host," prohlásil známý právník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…