Zásah policie na radnici: Exposlanec ODS sebral mobil kolegovi z TOP 09. A dále...

16.12.2013 16:39

VÍME PRVNÍ Pražský zastupitel Jiří Janeček, který se v posledních měsících účastní jednání pod hlavičkou nově založené Občanské konzervativní strany, prožil na pondělním jednání zastupitelstva nepříjemný okamžik. Došlo totiž ke konfliktu mezi ním a Rudolfem Blažkem z TOP 09, který na známého pražského politika dokonce zavolal policii.

Zásah policie na radnici: Exposlanec ODS sebral mobil kolegovi z TOP 09. A dále...
Foto: ODS
Popisek: Jiří Janeček

Podle Janečka vše začalo dopoledne, když byla na jednání zastupitelstva vyhlášena přestávka. Janeček se odebral do předsálí, kde si zakoupil občerstvení v podobě obloženého chlebíčku, který v prostorách vyhrazených zastupitelům začal konzumovat.

Po chvíli si všiml, že si jej muž, kterého doposud neznal, fotí na mobil. Muž se k němu přibližoval a poslední snímky pořizoval z bezprostřední blízkosti přibližně metr. Když fotograf zjistil, že je odhalen, zaměřil se místo Janečka na jiného zastupitele, stejně jako Janeček zvoleného na kandidátce ODS. To už k němu Janeček přistoupil a vyzval jej, aby indiskrétní činnosti zanechal.

V tu chvíli se mu muž představil jako člen Rady TOP 09 na Praze 11 Rudolf Blažek a poté, co odmítl snímky z telefonu vymazat, do něj Janeček podle vlastních slov „lehce šťouchl ramenem“, aniž by jej jakkoliv vyvedl z rovnováhy, a když se zmocnil mobilního telefonu, vymazal přibližně deset snímků, zobrazujících jeho a dalšího zastupitele při konzumaci. Celou záležitost podle Janečka sledovalo přibližně deset osob z řad zastupitelů.  

Blažek prý následně zavolal městskou policii, jejíž příslušníci dorazili na místo během několika minut. Když zjistili, že nedošlo k žádnému úrazu ani jiné újmě, vyzvali Blažka, aby se obrátil na státní policii. Pak opustili budovu magistrátu. Janeček následně oslovil Blažka s tím, že policejní vyústění incidentu bylo zbytečné.

Za přítomnosti jeho kolegy z TOP 09 Mareše mu pak nabídl smírné vyřešení celého incidentu podáním ruky. „Řekl jsem mu, že to považuji za maximálně nevhodné, obzvlášť v současné době, kdy by pravicoví politici měli držet pohromadě,“ uvedl Janeček pro ParlamentníListy.cz. Topkař však podle něj podanou ruku před svědky jednoznačně odmítl.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…