Zásah u Janouškova partnera: Policie se mu hrabala doma, on byl na telefonu

07.08.2013 9:02

K části zlata zabaveného policisty v kauze kolem exšéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové se přihlásil podnikatel Luboš Pašek, obchodní partner lobbisty Romana Janouška. Server Lidovky.cz popisuje dění v den zásahu policie. Pašek figuroval ve firmách Chambon či Kardio Port napojených na zdravotnické zakázky. Je také spojován například s dostavbou jaderné elektrárny Temelín. Nyní Pašek požaduje navrácení zlata a žaluje stát o náhradu škody.

Zásah u Janouškova partnera: Policie se mu hrabala doma, on byl na telefonu
Foto: archiv
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

Server Lidovky.cz si všímá toho, že Janouškův blízký přítel Luboš Pašek donedávna unikal mediální pozornosti. Policie prý u něj při červnové razii zajistila cenné papíry, miliony korun v hotovosti a kilogramy zlata. Ve čtvrtek 13. června ráno prý detektivové dorazili do historického domu nedaleko mělnického zámku. Otevřela jim manželka Luboše Paška Ilona. Podle serveru Lidovky.cz detektivové vyjmenovali důkazy, o kterých se policie domnívá, že v domě najde. Mimo jiné prý právě „listiny a dokumenty týkající se připravované dostavby elektrárny Temelín“, nebo firmy Chambon.

Podnikatel Pašek však v tu chvíli nebyl doma, protože stejně jako Roman Janoušek nebo Tomáš Hrdlička trávil dovolenou v Chorvatsku. Server Lidovky.cz píše, že o zásahu se dověděl okamžitě a jeho advokát potvrdil, že s policií spolupracoval. „Během zásahu policii poskytoval součinnost po telefonu,“ potvrdil Paškův advokát Prokop Beneš. Policie prý v sejfu v domě zabavila hotovost v řádu milionů. Kromě peněz detektivové berou cenné papíry, dokumenty, počítače, fotografie nebo účty za domácnost. Takřka souběžně policie prohledala podnikatelovu kancelář v komplexu Myšák Gallery. I tam prý zajistila hotovost a další dokumenty.

Pašek po domluvě s detektivy prý přerušil dovolenou a urychleně se vrátil do Česka, aby na policejní služebně podal vysvětlení, „Část otázek byla velmi obecného charakteru. Z čehož bylo možné učinit závěr, že tak obecně položené otázky nemohou směřovat k prověření konkrétních podezření,“popsal Paškovu návštěvu na policii Beneš. Nyní Pašek požaduje navrácení zlata a žaluje stát o náhradu škody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…