Zase jste opilý, křičeli poslanci na Kalouska. Ten triumfálně vytáhl papír od lékaře...

30.09.2015 15:37

Někteří poslanci osočili Miroslava Kalouska z toho, že byl ve sněmovně opilý. Místopředseda TOP 09 to však prý čekal a nechal si udělat lékařské testy, které dokazují opak. Prý s tím „napůl počítal“, že takové obvinění padne a chtěl na něj být připraven. Informují Novinky.cz.

Zase jste opilý, křičeli poslanci na Kalouska. Ten triumfálně vytáhl papír od lékaře...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Já jsem skutečně tohle čekal, takže jsem dokonce odpoledne požádal o lékařské vyšetření, které mám k dispozici k náhlednutí,“ komentoval Kalousek obvinění. Údajně dá svůj test k náhlednutí těm, kteří o to požádají.

Uvedl také, že tak učinil z důvodu hádky ve sněmovně. „Takže jsem s tím napůl počítal. Nebylo by to poprvé. Vždy, když se dostanu do konfliktu, tak s tím počítám,“ vysvětlil Kalousek.

A opravdu by to nebylo poprvé, co jej některý z jeho kolegů osočil, že je pod vlivem alkoholu. Několikrát na něj takto udeřil ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš. Ten dokonce chtěl zavést pravidlo, podle kterého by si Kalousek musel před každým proslovem k poslancům „fouknout do alkoholtesteru“.

Celý text zde

„Když ANO nemá argumenty, tak se uchyluje ke sprostým pomluvám. Vzhledem k tomu, že se uchyluje ke stejným pomluvám, jaké používal i doktor Rath, tak v okamžiku, kdy se dostanu do konfliktu, tak si zajdu k lékaři, kdyby k této pomluvě sáhli, abych mohl komukoliv ukázat, že to byla jenom pomluva,“ sdělil Novinkám Kalousek.

Někteří poslanci věří, že Kalousek opilý nebyl. Mezi nimi například místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, tomu se totiž zdá Kalouskovo chování divné pořád a nepřipisuje ho opilosti.

Místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová také není s chováním Miroslava Kalouska spokojená. Podle ní si Kalousek špatně vybral pauzu před jednáním sněmovny. Kalousek se proti tomuto ohradil a řekl, že v průběhu své pauzy již ve sněmovně byl a měl jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…