Zase ze mě děláte rasistu, udeřil Okamura a rozjel se...

10.09.2013 12:01

Senátor Tomio Okamura na svém Facebooku znechuceně poznamenal, že opět začíná antikampaň politologů a komentátorů na jeho osobu. Už zase z něj prý dělají rasistu jen proto, že chce aktivně řešit problémy vyloučených lokalit a romskou problematiku celkově.

Zase ze mě děláte rasistu, udeřil Okamura a rozjel se...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do vlády se nepohrneme, raději zůstaneme v opozici, říká Tomio Okamura

Okamuru rozčílil zejména komentář Jana Dražana pro pondělní Lidové noviny. Senátor připomíná, že s poslanci Radimem Fialou a Davidem Kádnerem, které získal ke spolupráci, již před třemi měsíci předložil do sněmovny návrhy zákonů, které řešení problému nepřizpůsobivých občanů měly výrazně posunout.

„Dodnes politici stávajících stran schválně ani nezahájili jejich projednávaní v Poslanecké sněmovně – kašlou na to a politikaří – přece nebudou zviditelňovat Okamuru,“ připomíná senátor znechuceně. Návrhy přitom byly připraveny ve spolupráci se starosty z postiženého Šluknovska i dalších oblastí. „Nejhorší je ta bezmoc, jako osamocený senátor s pár pracovitými poslanci, kteří chtějí změny, nemáme proti drtivé parlamentní většině stávajících politických stran šanci cokoliv prosadit,“ přiznává zklamaně.

Celé vyjádření Tomia Okamury ZDE

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Může prý jen doufat, že po volbách získá hnutí Úsvit přímé demokracie co nejvíce poslanců, aby tyto změny mohlo ve sněmovně prosadit.     

Poté Okamura zrekapituloval, že jeho návrhy měly zabránit sestěhovávání nepřizpůsobivých na jedno místo, které vede ke vzniku nebezpečných ghett. Důvodem bylo především zneužívání příspěvku na bydlení, který by proto měl být zastropován na ceně v místě obvyklé, aby se na příjemcích nemohli hojit lichvářští majitelé domů.

Druhým návrhem bylo zastropování výše komerčního úroku v zákoně o spotřebitelském úvěru. To by mělo vést k omezení fenoménu lichvářských půjček.  


 

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…