Žasnu. Demence? Pravda o zdraví Miloše Zemana

04.04.2016 9:21

Miloš Zeman je ve skvělé kondici, hlásí šéf jeho lékařského konzilia Martin Holcát. Skutečnost, že by hlava státu trpěla demencí, jak se pro média vyjádřilo v posledních týdnech hned několik lékařů, Holcát rozporuje. „Vždy ví, co dělá,“ ujišťuje.

Žasnu. Demence? Pravda o zdraví Miloše Zemana
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

 „Je ve skvělé kondici a při našich poradách občas žasnu. Mnozí mladí lidé totiž myslí daleko pomaleji a s většími obtížemi než on,“ uvedl Holcát v rozhovoru pro časopis Týden s tím, že fyzický zdravotní stav prezidenta Zemana odpovídá jeho věku.

Zkazky o demenci, kterou má dle některých lékařů prezident Zeman trpět, šéf jeho lékařského konzilia odmítá. „Takové zprávy nemám rád. Nejen u těch lékařů, ale i u novinářů, co to zveřejnili, to shledávám jako neetické a profesně nezodpovědné,“ kritizuje prezidentův lékař. Aby mohla být prezidentovi diagnostikována duševní choroba, muselo by to být podloženo výsledky vyšetření. „Na základě čeho diagnostikují duševní choroby prezidenta ti pánové?“ táže se Holcát.

Šéf lékařského konzilia hlavy státu naopak hovoří o tom, že prezident má velmi pravidelný projev – mluví bez papíru a zcela přesně prý ví, co říká. Při zasedání svých poradců je dle Holcáta neskutečně orientovaný ve všech oblastech, které se právě probírají, a nemá problémy s vnímáním času ani prostoru. „Ano, můžeme mu vyčítat určité pejorativní výrazy a podobně, ale taková je jeho osobnost, to nesouvisí s nějakým jeho onemocněním. Vždy ví, co dělá,“ ujišťuje lékař.

Podle řady signálů se Holcát domnívá, že Zeman bude chtít kandidovat i pro další volební období. Lékař v této souvislosti upozorňuje, že neexistuje žádná zdravotní překážka, kvůli níž by Miloš Zeman nemohl obhajovat funkci.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…