Zastání pro Kleslovou od kolegyně Jermanové: Útočí na ní, protože je žena

02.11.2015 21:46

Místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO) odpovídala na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Věnovala pozornost Radmile Kleslové, která je prý obětí mediálních útoků jako žena. Došlo ale i na uprchlíky. Jedné z našich čtenářek napsala, že Česká republika má řadu svých sociálních problémů a česká vláda by měla řešit především problémy českých lidí. V podobném duchu bychom se měli vyjadřovat i v EU.

Zastání pro Kleslovou od kolegyně Jermanové: Útočí na ní, protože je žena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

První dotaz položil pan Sejmon, který chtěl vědět, zda vůbec existuje nějaká obecně uznávaná definice ekonomického, politického a válečného uprchlíka a jak je od sebe rozeznáme.  Podle Jermanové si tuto otázku klade řada politiků včetně jí samé. Konečnou odpověď zatím zřejmě nikdo nenašel. My prý ale máme jednu výhodu – náš azylový zákon.

„Náš azylový zákon je podle mého názoru dobrý, neboť je zaměřený na ochranu zájmů našich občanů. Bude však určitě zapotřebí upřesnit definici ekonomického či politického uprchlíka a posoudit, zda současná kritéria určující naši azylovou politiku jsou s ohledem na současnou mezinárodní situaci dostatečná. Bude tedy na naší vládě, aby Parlamentu (tedy sněmovně a Senátu) předložila odpovídající návrh zákona či jeho novelu,“ napsala čtenáři místopředsedkyně sněmovny a hnutí ANO Jermanová.

Paní Růžičkové v další odpovědi odepsala, že si musí klást také otázku, kteří uprchlíci se dokážou lépe integrovat do naší společnosti. Ekonomickým uprchlíkům by neměl být vůbec udělován azyl. Česko má podle Jermanové vlastní sociální problémy, které musí řešit, a nárůst ekonomických migrantů v naší zemi by k vyřešení situace rozhodně nepomohl.

„Jsem toho názoru, že jako ČR máme v sociální oblasti sami řadu nedořešených problémů a bylo by nelogické dávat přednost uprchlíkům ze zahraničí před našimi občany. Podle mě je proto třeba, aby se politici věnovali především problémům našich občanů a v rámci EU prosazovali taková opatření, která by chránila naše občany a jejich nezadatelné právo na klidný a bezpečný život ve vlastní zemi,“ podotkla dáma.

Média na Kleslovou útočí, protože je to žena

Nevěnovala se však jen uprchlické krizi. Pár slov padlo také na adresu Jarmily Kleslové. „Kleslová již není místopředsedkyní ANO, ale co se mění na tom, že jedná v rozporu s tím, co strana hlásá, když je pořád členkou a zastupuje vás v Praze? Jak jsem totiž pochopil, svých peněz, které měla od ČEZ, se vzdát dobrovolně nechtěla a poté, co to na nátlak udělala, chce zase působit i v čele představenstva další firmy se spoluvlastnictvím hlavního města. To vám přijde normální?“ ptal se čtenář Kolibřík A.

Jermanová odvětila, že se její stranická kolegyně Kleslová stala v poslední době terčem mediálního útoku. Protože je žena. „Myslím, že se paní Kleslová v nedávné době stala cílem útoku řady médií především jako žena – politička. Asi mi dáte za pravdu, že existuje řada mužů – politiků, kterým by média mohla vyčítat totéž co paní Kleslové, ale neděje se tak, protože je v naší zemi prozatím normální podrobovat ženy v politice ostřejší kritice, než je ta používaná u mužů,“ vyjádřila se místopředsedkyně sněmovny.

Když se Kleslová stáhla z vedení hnutí ANO, udělala prý vše pro to, aby hnutí nepoškodila. Na nižších úrovních prý může dál pro ANO pracovat.

Další odpovědi najdete zde

Nakonec se Jermanová vyjádřila i k Rusku. Pan Šlégr vyjádřil obavu z toho, jak si počíná ruský prezident Vladimir Putin. Stačí se podívat na Ukrajinu a do Sýrie. Nebylo by možné mocenské ambice pána Kremlu nějak umírnit? Podle Jermanové je to složitá otázka. V Sýrii se střetávají různé zájmy a snadné řešení krizí ve světě asi neexistuje. Jedinou představuje jednání všech zúčastněných stran. Jinak to asi nepůjde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…