Zastavte konečně toho válečného zločince Putina. Komentář z německých novin, který doporučuje server Pavla Šafra

14.08.2016 12:49

Komentátor Richard Herzinger v komentáři pro server německého deníku Die Welt apeluje na západní politiky. V čase teroru na Krymu ovládaném Ruskem je prý konečně na čase zastavit kremelského pána Vladimira Putina. Dosud západní politici jen přihlíželi Putinově nestoudnosti a jeho válečným zločinům.

Zastavte konečně toho válečného zločince Putina. Komentář z německých novin, který doporučuje server Pavla Šafra
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Ruské vojenské síly se prý shromažďují na hranicích Ukrajiny. Prezident Ruské federace Vladimir Putin by se mohl pokusit udeřit na svého souseda v době, kdy jsou západní politici nepozorní. „Nebylo by to poprvé,“ píše Herzinger v komentáři, na který upozorňuje i český web Svobodné fórum. Znovu se totiž rozjíždí ruská propagandistická mašinerie, která obviňuje Ukrajince z příprav diverzních akcí ma poloostrově obsazeném ruskou armádou.

„Nestoudnost, s jakou vládce Kremlu obviňuje Ukrajinu z teroru, zatímco anektoval část jejího území a do dalších částí země poslal okupační vojska, která udržují u moci teroristické, despotické separatistické kriminální gangy, hovoří sama za sebe,“ píše komentátor. Nelze vyloučit, že se Putin znovu pokusí překvapit západní politiky a provede ještě nějakou vojenskou akci během prázdnin, kdy mnozí politici odpočívají nebo je zaměstnávají jiné události.  

Celý text v němčině naleznete zde.

K válce s Gruzií došlo také v létě, a to v roce 2008, zatímco k obsazení Krymu byl vydán rozkaz v závěru ruských „dopingových“ olympijských her v Soči, doplňuje autor. I dnes svět hledí na olympiádu v Riu de Janeiru, kde startují i ruští sportovci nadopovaní slovy Herzingera „ruským mafiánským státem“. Zatímco svět hledí na Rio, ruská vojenská mašinerie si ozkoušela svou účinnost v Sýrii. Zdá se tedy, že je vše připraveno pro další dějství v konfliktu s Ukrajinou.

ƒ„Západ dosud na Putinovy válečné zločiny a politiku vydírání nijak významně nezareagoval, spíše ho ještě povzbudil, aby pokračoval ve svém válečném tažení,“ podivuje se Herzinger. Putinovi se dosud jasně dokázal postavit jen turecký prezident Erdogan, když nechal sestřelit ruskou stíhačku přelétávající na turecko-syrském pomezí. Jenže tentýž politik se dnes „plazí před Kremlem“, takže Putin nemá důvod svou agresivní politiku měnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…