Zastřelila místostarostu. Patnáctiletý trest pro ni definitivně platí

26.01.2014 8:49

Radka Onderková-Pojerová v roce 2011 zastřelila místostarostu brněnské městské části Židenice Aleše Vytopila. Za vraždu, ve které nescházel milostný podtext, měla prožít patnáct let za mřížemi. Podala dovolání k Nejvyššímu soudu, ale ten se jejím případem odmítl zabývat. Podala ho totiž příliš pozdě. Trest pro vražedkyni politika tak definitivně platí. Informoval o tom server Týden.cz.

Zastřelila místostarostu. Patnáctiletý trest pro ni definitivně platí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní pouzdro s pistolí

Filip Onderka, manžel Onderkové-Pojerové, má dceru se svou milenkou Pavlou Antalovou. Ta se však později seznámila právě s někdejším místostarostou Vytopilem a chtěla s ním dcerku vychovávat. Když o tom Vytopil s manželi mluvil, Onderková-Pojerová ho zastřelila.

„Vedle odpykání patnáctiletého trestu musí Onderková-Pojerová odškodnit rodinu zavražděného místostarosty bezmála jedním milionem korun. Trestu neunikl ani její exmanžel Filip Onderka. U soudu dostal 3,5 roku za to, že své bývalé ženě s odstraněním Vytopilova těla pomáhal,“ píše server.

Pachatelka sice podala dovolání k Nejvyššímu soudu, kde tvrdila, že neměla k vraždě politika motiv, ale podle soudců podala dovolání příliš pozdě, takže trest platí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…