Zástupce Erika Taberyho: Miluju HateFree. A ze současných politiků mám obavy

12.02.2017 17:33

O tom, jak miluje HateFree, se ve svém komentáři na serveru Respekt.cz rozepsal zástupce šéfredaktora Erika Taberyho Petr Třešňák. „Pokud ministři budou mít strach liberální hodnoty propagovat, vzniká pochybnost, zda je v horších časech budou ochotni hájit,“ uvedl.

Zástupce Erika Taberyho: Miluju HateFree. A ze současných politiků mám obavy
Foto: Petr Kupka
Popisek: Transparent odkazující k iniciativě usilující o život bez násilí a nenávisti.

Úvodem svého textu pak vzpomněl na útok neonacistů, kteří posprejovali výhrůžnými nápisy obchody a kavárny připojené k vládnímu projektu Hate Free. „Pražská primátorka Adriana Krnáčová druhý den osobně myla výlohy, aby občany ubezpečila, že město za myšlenkou tolerance stojí. A minulý týden najednou nový ministr pro lidská práva Jan Chvojka oznámil, že přesně rok od útoku projekt HateFree zruší. Jedním z prvních gratulantů k tomuto rozhodnutí byl Tomio Okamura,“ všímá si Třešňák.

Původní text ZDE.

On sám považuje Chvojkovo ukončení vládní kampaně proti nenávisti za nešťastné. „Argumenty o neúčinnosti a veřejně vyslovované pochyby o správném hospodaření projektu zněly navíc nepřesvědčivě a účelově,“ poznamenal. HateFree podle něj dokázalo vytvořit výraznou značku tolerance. Projekt je podle jeho názoru také levný. „Pár milionů ze státní kasy (většinu darovalo Norsko) jsou peníze, které jindy média vůbec nezaznamenají, natož aby se s vážnou tváří v titulcích tázala, zda neplýtváme penězi poplatníků. Shodou okolností ta média, která ráda přiživují iracionální paniku z uprchlíků,“ podotkl.

Třešňák závěrem pak uvádí, že Chvojka svá slova následně zmírnil a zdá se, že projekt nakonec bude pokračovat. „Je to dobře,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…