Zástupci Prahy budou s EMS jednat o osudu opencard

16.02.2015 6:27

Zástupci pražského magistrátu se znovu sejdou s firmou eMoneyServices (EMS), která je majitelem práv k projektu opencard. Řešit by měli budoucnost projektu, který je spojen s problematickými smlouvami. Primátorka Adriana Krnáčová (za ANO) chce jednat především o technické podpoře karet, která skončila v závěru ledna a za kterou Praha firmě dluží.

Zástupci Prahy budou s EMS jednat o osudu opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Validátor karty Opencard

Soud minulý týden předběžným opatřením rozhodl, že EMS musí i nadále servisní služby poskytovat, aby neohrozila systém vydávání nových karet. Firma chce s vedením hlavního města diskutovat o "komplexním řešení".

Kartu opencard vlastní asi 1,2 milionu cestujících a vyšla na zhruba 1,35 miliardy korun. Praha se potýká se s údajně nevýhodnými smlouvami z minulosti. Nikdo z politiků se s tím za uplynulé měsíce nedokázal vypořádat. EMS žádá kromě 170 milionů také další částku za technickou podporu v uplynulém půlroce. Praha tvrdí, že chce závazky uhradit. Politici ale zatím neřekli, zda budou sumu, kterou EMS vyčíslila, akceptovat.

V pokračující nejistotě o budoucnosti opencard pražští radní nedávným rozhodnutím umožnili cestujícím částečný přechod na papírové kupony. Všechny druhy kuponů budou k dispozici od začátku března.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…