Zástupci Prahy jednají s ministrem Ťokem o Pražském okruhu

14.01.2019 7:43

Zástupci hlavního města jednají s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO) o výkupech pozemků pro úsek 511 Pražského okruhu. Náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě) řekl před schůzkou novinářům, že na obecných principech spolupráce města a státu panuje shoda a dnešní jednání už se týká detailů výkupů. Podle náměstka by mělo přinést návrh dalšího postupu, který poté bude muset ještě schválit vedení města. Úsek 511 má propojit D1 a Běchovice.

Zástupci Prahy jednají s ministrem Ťokem o Pražském okruhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dan Ťok, ministr dopravy

„Bude se jednat už o technických detailech,“ uvedl náměstek. Dodal, že schůzka by neměla zabrat více než hodinu a bude se týkat pouze okruhu. Za město se jí vedle Scheinherra účastní také první náměstek primátora Petr Hlaváček (za Spojené síly pro Prahu) a ředitel magistrátního odboru strategických investic Karel Prajer.

Dnešní schůzka se týká jak odkupu pozemků v ochranných pásmech kolem budoucí komunikace, tak parcel pod samotným okruhem. V prvním případě bude odkup financovat hlavní město, ve druhém Ředitelství silnic a dálnic jako investor stavby.

Premiér Andrej Babiš (ANO) minulý týden po schůzce se zástupci vedení Prahy uvedl, že dostavba okruhu je prioritou. Plánovaný úsek 511 měří přes 12 kilometrů a jsou na něm plánovány čtyři mimoúrovňové křižovatky. Součástí stavby, která propojí obě dálnice, jsou rovněž dva tunely. Stavba již získala kladné posouzení vlivu na životní prostředí (EIA) a nyní je v územním řízení. Celý Pražský okruh měří asi 80 kilometrů, v provozu je zhruba polovina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…