Zástupci ukrajinské armády, povstalců a OBSE se dnes sejdou v Luhansku

31.12.2014 12:42

Ještě dnes se mají v Luhansku na východní Ukrajině sejít zástupci ukrajinské armády, proruských povstalců a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Podle ruské agentury TASS to dnes prohlásil vyjednavač luhanských rebelů Vladislav Dejněgo. Dnešní schůzka naváže na obdobné pondělní setkání z Doněcka, tématem mají být vojenské záležitosti související se sjednaným příměřím.

Zástupci ukrajinské armády, povstalců a OBSE se dnes sejdou v Luhansku
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

"Bezpečnostní představitelé se dnes sejdou v Luhansku," citovala agentura TASS Dejněga, který je rovněž luhanským zástupcem v rámci takzvané kontaktní skupiny, tedy představitelů ukrajinské vlády, povstalců, Ruska a OBSE. Kontaktní skupina jedná v Minsku, poslední schůzka se zde konala na Štědrý den, další avizované setkání ale bylo odloženo.

Dejněgo na otázku, zda lze dnes v Luhansku očekávat uzavření nějaké významné dohody, odpověděl, že "vše bude záviset na výsledcích". Jiný představitel luhanských povstalců sdělil, že se bude jednat o "vojenských otázkách vznesených na setkání kontaktní skupiny".

Již v pondělí se ukrajinské velení s povstalci sešlo v Doněcku. Tématem bylo dodržování mírových dohod z Minsku, stažení těžkých zbraní od frontové linie a také další výměna zajatců, na které se obě strany nově dohodly.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…