Zastupitel za ANO Stuchlík koupil 65 procent v investičním fondu Quant

27.05.2019 11:35

Pražský zastupitel ANO Petr Stuchlík koupil pětašedesátiprocentní podíl v investičním fondu Quant, který založili ekonom Pavel Kohout, člen Bankovní rady ČNB Aleš Michl a společnost Amista. Informovaly o tom dnes Lidové noviny (LN) a iHNED.cz. Zprávu převzala ČTK.

Zastupitel za ANO Stuchlík koupil 65 procent v investičním fondu Quant
Foto: JK
Popisek: Petr Stuchlík

Podle Stuchlíka byla cena transakce „v nižších desítkách milionů korun“.

Quant vznikl v roce 2016 na algoritmu, který pracuje s americkými akciemi a dluhopisy, a v současnosti má pod správou podle iHNED.cz zhruba půl miliardy korun. Stuchlík, který vedl ANO do loňských komunálních voleb v Praze, se stal jeho většinovým majitelem prostřednictvím své firmy Duck Sauce. Podle jeho vyjádření pro LN získal podíly ve fondu od jeho dvou akcionářů – firmy Westbourne, jejíž jednatelem je Kohout, a od investiční společnosti Amista.

Michl, který se loni v prosinci stal členem Bankovní rady ČNB, svůj podíl kvůli vyloučení možného střetu zájmů vložil do svěřenského fondu a vzdal se tak veškerého vlivu na chod firmy.

Podnikatel a zakladatel společnosti Fincentrum Stuchlík před vstupem do politiky vlastnil podíl ve společnosti Fair Credit, která poskytuje krátkodobé půjčky s výší úroků od 21 do 35 procent. V době, kdy kandidoval na primátora Prahy, firmu prodal. Svůj krok zdůvodnil dotazy médií na své podnikání a tím, že kandidatura na veřejnou funkci není slučitelná s některými podnikatelskými aktivitami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…