Zastupitelé Brna umožnili změnou územního plánu stavbu pro Amazon

20.05.2014 11:11

Brněnští zastupitelé dnes schválili aktualizaci územního plánu v průmyslové zóně Černovická terasa 29 hlasy z 55, čímž umožnili stavbu logistického centra společnosti Amazon. Firma však v dubnu uvedla, že do Brna nechce a zvažuje různé varianty ve střední a východní Evropě. Ráda by měla v místě působnosti podporu celé politické scény.

Zastupitelé Brna umožnili změnou územního plánu stavbu pro Amazon
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Kritici dnešního rozhodnutí namítají, že Brno udělalo chybu, protože do průmyslové zóny pustí jakékoli sklady či chemický průmysl.

Přestože ČTK zatím nemá k dispozici výpis z hlasování, je i z vyjádření představitelů stran zřejmé, že pro změnu územního plánu hlasovali zástupci ČSSD, KDU-ČSL a TOP 09, proti naopak vystupovala ODS, zelení a komunisté.

Aktualizace byla posledním potřebným krokem k tomu, aby developer CTP Invest mohl stavět logistický sklad pro Amazon, který by v Brně poskytl asi 1500 stálých pracovních míst. Prodej pozemků schválili zastupitelé nejtěsnější většinou na dubnovém zasedání. K dnešnímu hlasování přistoupila až po usnesení vlády z 12. května, které změnu územního plánu v Brně umožnilo. Vláda si před lety při převodu zóny ze státu na město dala podmínku, že zde nesmějí stát sklady.

Kritici stavby logistického centra varují před výrazným nárůstem dopravy v přilehlých městských částech Slatina, Tuřany a Černovice, kde už je nyní dopravní zatížení veliké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…