Zastupitelé Znojma schválili slevu jízdného pro děti a studenty

13.08.2018 13:04

Děti od šesti do patnácti let a studenti budou od září jezdit znojemskými autobusy o polovinu levněji. Větší slevu na jízdném dnes na mimořádném jednání schválilo znojemské zastupitelstvo. Novinářům to řekla Petra Maršounová z tiskové kanceláře městského úřadu, napsala ČTK.

Zastupitelé Znojma schválili slevu jízdného pro děti a studenty
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Snížení ceny jízdného vychází z kroků současné vlády, která slíbila větší slevy pro děti, studenty a seniory v regionální dopravě. Zastupitelé Znojma dnes schválili dodatek ke smlouvě s Jihomoravským krajem, který přislíbil ztráty po zvýšení slevy z 50 na 75 procent vyrovnat.

Měsíční předplatní jízdenka teď pro studenty i děti od 6 do 15 let stojí 140 korun, což je polovina ve srovnání s běžným jízdným. Po zvýšení slevy by tak měsíční jízdenka měla stát 70 korun, znojemský odbor dopravy ale ještě novou cenu oficiálně nestanovil. Jednorázové jízdné pro děti a studenty zlevní ze šesti na tři koruny.

„Věřím, že tento krok alespoň trochu pomůže odlehčit dopravní situaci ve Znojmě a zároveň to přilepší rozpočtům rodin s malými dětmi,“ uvedl starosta Znojma Jan Grois (ČSSD). Starobní a invalidní důchodci jezdí ve Znojmě autobusovou dopravou zdarma, musejí si ale k tomu vyřídit průkaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…