Zastupitelé projednají nákup akcií PVK či smlouvu se Šanghají

27.04.2017 9:27

Zastupitelé hlavního města dnes projednají například nákup akcií Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) od francouzské firmy Veolia nebo partnerskou smlouvu s čínskou Šanghají. Na programu bude také harmonogram projednávání Metropolitního plánu a udělení čestného občanství režisérovi Miloši Formanovi.

Zastupitelé projednají nákup akcií PVK či smlouvu se Šanghají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání zastupitelstva Hlavního města Prahy

Radní v úterý změnili původní záměr získat jakoukoliv část akcií PVK, nyní usilují o získání všech akcií. Zároveň město nechá vyhotovit memorandum o koupi, které chce s PVK podepsat. PVK má pražskou vodohospodářskou infrastrukturu pronajatou do roku 2028. Ročně firma utrží pět miliard korun. Praze za pronájem vrací asi dvě miliardy korun a další částky vkládá do oprav sítí. Francouzská firma v minulosti za ovládnutí PVK zaplatila státu sedm miliard korun.

Znovu bude projednaný také bod o smlouvě o spolupráci při budování sjezdu na čtvrtém kilometru dálnice D1. Na ní se minule zastupitelé neshodli a projednávání bodu bylo přerušeno. Smlouva se Středočeským krajem, ministerstvem dopravy a Ředitelstvím silnic a dálnic se týká nové křižovatky, která má napojit Vesteckou spojku a komerční zónu Průhonice.

Při projednávání partnerské smlouvy se Šanghají chce pražská TOP 09 otevřít znovu téma uzavřené partnerské smlouvy s čínským hlavním městem Pekingem. Očekává, že by pro návrh mohla získat podporu většiny zastupitelů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…