Zatčený kmotr Novák uklízí odpadky na stadionu. Miliony mu zůstaly

07.11.2013 15:00

Někdejší senátor za ODS Alexandr Novák si odpykává čtyřletý trest za korupci. Server iDnes.cz informoval o tom, že bývalý politik uklízí na fotbalovém stadionu v Teplicích. Co jeho práce obnáší? Vyhazuje pivní kelímky nebo tácky od pochutin. Vězeňský oděv svlékne nejpozději po čtyřech letech a bude se moct těšit na návrat k milionům. Soud mu je totiž nechal.

Zatčený kmotr Novák uklízí odpadky na stadionu. Miliony mu zůstaly
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Oficiálně exsenátor Novák nevlastní nic. Veškerý majetek je napsaný na jeho příbuzné nebo různé firmy. Server iDnes.cz ale připomíná, že Novák sedí za mřížemi kvůli přijetí úplatku ve výši 42 milionů ještě z pozice starosty Chomutova. Pětimilionovou pokutu, která byla také součástí trestu, Novák již uhradil. V tuto chvíli má jeho život pevný řád. Začíná uklízet v 6:30, končí v půl čtvrté a má krátkou pauzu na oběd. Na ten se však musí vracet do věznice.

Porušuje pravidla i za katrem

„Byli přiděleni k technické a údržbářské četě a třeba v úterý hrabali listí na tréninkovém hřišti, ve středu uklízeli místnost se sportovními pomůckami," přiblížil obchodní ředitel FK Teplice Petr Heidenreich práci vězňů.

O tom, kam budou jednotliví vězni přiděleni, rozhoduje komise věznice a pracovníky pravidelně kontroluje vězeňská stráž.  Když Nováka novináři spatřili poprvé, měl na sobě sportovní bundu, aby splýval s okolím. Tím se ale vzepřel řádům věznice. Ty jasně stanovují, že vězeň musí nosit určený vězeňský úbor. Za to Novákovi hrozí kázeňské řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …