Zatímco jsem spal, hodně se toho stalo. Schapiro zjistil, co o něm řekl Zeman

05.04.2015 21:33

Americký velvyslanec v ČR Andrew Schapiro odjel na víkend do Spojených států a kvůli časovému posunu zjistil až ve večerních hodinách, co o něm v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prohlásil prezident Miloš Zeman. Ambasador se ale nenechal znepokojit a celou záležitost okomentoval na Twitteru.

Zatímco jsem spal, hodně se toho stalo. Schapiro zjistil, co o něm řekl Zeman
Foto: Archiv
Popisek: Andrew Schapiro

Americký velvyslanec Andrew Schapiro má dveře na Hrad zavřené, řekl prezident Miloš Zeman pro ParlamentníListy.cz. Schapiro nedávno kritizoval Zemana kvůli jeho chystané květnové cestě do Moskvy na oslavy 70. výročí konce druhé světové války. Velvyslanectví USA v Praze sdělilo, že v tuto chvíli zatím nebude záležitost komentovat.

Velvyslanec je nyní na velikonočním víkendu v USA. Na svůj twitter dal odpoledne pražského času bez dalších souvislostí sdělení: "Probudil jsem se, zapnul jsem počítač a vidím, že zatímco jsem spal, se toho hodně stalo. Jsem rád, že jsem vypnul telefon."

"Nedovedu si představit, že by český velvyslanec ve Washingtonu radil americkému prezidentovi, kam má cestovat. A nenechám si mluvit do plánů svých zahraničních cest žádným velvyslancem," řekl serveru Zeman. "Obávám se, že po tomto prohlášení má naopak velvyslanec Schapiro dveře na Hrad zavřené," dodal. Podle vysvětlení prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka pro Český rozhlas to prý znamená, že "pan prezident neplánuje s panem velvyslancem Schapirem žádnou schůzku".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…