Zatvrzelý pravičák Jan Kraus! Velká kritika slavného moderátora

07.04.2014 10:52

Petr Duchoslav na serveru Jiřího Paroubka Vaševěc.cz kritizuje populárního baviče a moderátora Jana Krause, který se dle autora textu dopustil „neuvěřitelné politické nekorektnosti" ve své talkshow. Hostem pořadu, který byl odvysílán 21. března, byl slovenský kandidát na prezidenta Andrej Kiska. Duchoslavovi se nelíbí to, že vůči jeho protikandidátu Robertu Ficovi docházelo v pravidelných intervalech k výpadům, aniž se mohl bránit.

Zatvrzelý pravičák Jan Kraus! Velká kritika slavného moderátora
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Anketa

Co soudíte o skandálu kolem privatizace OKD ve vztahu k premiéru Sobotkovi?

hlasovalo: 8046 lidí

Moderátor talkshow Jan Kraus si podle Petra Duchoslava s Andrejem Kiskou doslova notovali. „Zatvrzelý pravičák Kraus, který už ani ve svých pořadech neskrývá svou politickou orientaci, se předháněli v nefér útocích a Kraus Kiskovi nahrával na 'smeč' při zesměšňování premiéra Fica," píše autor textu.

Celý text Petra Duchoslava najdete ZDE.

Protože Kraus ve svém pořadu nedal následně prostor také Roberu Ficovi v zájmu zachování objektivity a vyváženosti, považuje Duchoslav pasáž pořadu s Kiskou za „politicky nekorektní pásmo útoků proti R. Ficovi, který se nemohl bránit".

Kraus dává najevo svou politickou preferenci. Zřejmě prý záměrně

Kraus se tak prý nechoval poprvé. Když byl hostem jeho pořadu hejtman Michal Hašek (ČSSD), snažil se mu moderátor podle autora textu „vymluvit, že progresivní zdanění je špatné a nespravedlivé". Jasně tak prý dal najevo svou politickou preferenci. „Je otázkou, zda je to činěno záměrně, nebo Kraus si tyto souvislosti zkrátka neuvědomuje. Přikláněl bych se spíše k první možnosti," podotýká Duchoslav.

Situace je o to vážnější, že vystoupení Kisky s Krausem prý mohlo ovlivnit prezidentskou kampaň a Slováky, kteří pořad sledovali. Z vysílání mohlo totiž vyplynout, že Fico je málo schopným politikem, zatímco Kiska naopak spasitelem slovenské politiky.

Petr Duchoslav se proto rozhodl podat stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, aby prošetřila vyváženost a objektivitu pořadu, protože vystoupení Kisky v Show Jana Krause prý mohlo nepřímo zasáhnout do prezidentské kampaně na Slovensku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…