Zatýkání Nagyové bylo divadlo, prohlásil bývalý rebel v ODS Úlehla

24.07.2013 13:23

Na policii byl kvůli kauze Nagyová předvolán také bývalý rebel z ODS Tomáš Úlehla. Popisoval průběh debat před schvalováním daňového balíčku, proti kterému se vzbouřili rebelové z ODS. Úlehla po výslechu prohlásil, že zatýkání exposlanců a Jany Nagyové byla teatrální akce. Napsal server Blesk.cz.

Zatýkání Nagyové bylo divadlo, prohlásil bývalý rebel v ODS Úlehla
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

V kauze se jedná jednak o nezákonné sledování Radky Nečasové a jednak o údajné uplácení poslanců z ODS. Druhou část ale zastavilo rozhodnutí Nejvyššího soudu, který z vazby propustil všechny její aktéry a rebelující exposlance Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksu vyňal z policejního vyšetřování. Ochránila je poslanecká imunita.

Definovali, jakým způsobem probíhaly politické debaty

Úlehla byl spolu s Janem Floriánem součástí skupiny rebelů. Kvůli tomu si je policisté pozvali k výslechu. Státní zástupce Ivo Ištvan se nechce případu vzdát a stále si chce na rebely došlápnout. 

Úlehla ani Florián žádné trafiky nedostali a nevzdali se poslaneckých mandátů. Policisté doufali, že prozradí něco nového o údajně korupčním jednání. "Definovali, jakým způsobem probíhaly politické debaty předtím, než byl schválen a přijat balíček, nic víc," komentoval pro Blesk.cz výslech jejich právník.

Zatýkat dámu jako masového vraha, to je skutečně divadlo

Podle Úlehly se trojice exposlanců nedopustila žádného trestného činu, když se vzdali mandátu a získali místo v nějaké společnosti. Sám prý s Nagyovou nejednal a celé zatýkání považuje za teatrální policejní akci.

„Třeba zatýkat dámu a může si o ní myslet kdo chce, co chce, způsobem, že to připomíná masového vraha, tak to si skutečně myslím, že divadlo je,“ komentoval.

Poslanec Úlehla se nechvalně proslavil tvrzením, že si nevystačí s platem 39 tisíc korun měsíčně. „Kdybych nepodnikal, nedovedu si představit, že bych z toho platil bydlení, hypotéku ve Zlíně, děti na studiích a podobně. Plus z toho bydlet tady v Praze a platit náklady za jednání. Myslím si, že poslanci jsou štvaná zvěř," řekl na konci minulého roku časopisu Týden.

reklama

autor: vfe

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…