Zavadil: Poslanec prý bere 50 tisíc. To je méně, než jsem měl v odborech

26.09.2013 13:00

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil v rozhovoru pro Týden.cz přiznal, že na tom ve sněmovně bude finančně hůř. V čele odborů si prý vydělával víc. Jako lídr pražské kandidátky ČSSD by chtěl přispět ke zlepšení politické kultury.

Zavadil: Poslanec prý bere 50 tisíc. To je méně, než jsem měl v odborech
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jaroslav Zavadil

Jak jsem se informoval, tak mi bylo řečeno, že plat poslance je padesát šest tisíc. Vedle toho jsou samozřejmě náhrady, o kterých já ještě nevím, jak to funguje. Co se týče platu 56 tisíc korun, tak to nevnímám jako vysoký plat. V současnosti jako předseda konfederace mám i víc, než kolik činí plat poslance,“ přiznává Zavadil.

Chce zlepšit politickou kulturu

Považuje za důležité, aby se zlepšila politická kultura. „Politika se tam (ve sněmovně) dostala na okraj a politici jsou bráni jako něco méněcenného, a to mně trošku vadí. Možná si to zavinili sami, těmi svými aférami a tím, jak se tam komunikuje - nebo spíš nekomunikuje. Vzhledem k tomu, že mou profesí je kolektivní vyjednávání, tak bych chtěl ve sněmovně pomoci ke zlepšení té atmosféry,“ nastiňuje své plány šéf odborů.

V souvislosti se spoluprací s KSČM také prozradil, že preferuje vládu jedné strany. „S komunisty jsme se měli vyrovnat buď po roce 1989, a když jsme to neudělali, tak tu stranu teď musíme brát takovou, jaká je. Pokud vím, tak podle preferencí má teď nějakých 15 procent a je to prakticky jedna z nejsilnějších politických stran, takže je otázka, zda je skutečně čas na to, aby vstoupili do politiky nebo ne. Já jsem vždycky preferoval vládu jedné strany, to jsme preferovali i v minulosti. Koaliční vlády jsou takové, že malé strany vydírají velké a potom ta velká strana ani nemůže splnit, co naslibuje, a lidé v tom mají chaos,“ myslí si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…