Zavadil nebude v politice náš agent, ale spojenec, popisuje odborář

16.09.2013 19:29

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil je volebním lídrem ČSSD v Praze. Pokud by se ale dostal do politiky, svoji pozici odboráře opustí. Přesto zůstane jakýmsi jejich „spojencem“.

Zavadil nebude v politice náš agent, ale spojenec, popisuje odborář
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Miloš Zeman přijjal radu Českomoravské konfederace odborových svazů

„Bude nás vést až do sněmu, který je v listopadu,“ popisuje Zavadilovu roli 1. místopředseda ČMKOS Václav Pícl. Podle něj toto „propojení“ odborů a politiky ale není nic výjimečného. „Lidé s takovými zkušenostmi, jako má pan Zavadil, do politiky patří,“ dodal v Interview Daniely Drtinové na ČT.

Podle něj bude Jaroslav Zavadil výborně řešit dané problémy jakožto vyjednavač mezi politiky. Navíc to, že odborář jde do politiky, není nic zvláštního ani v západní Evropě. „Nebude to spojováno s výkonem funkce předsedy,“ ujišťoval odborář.

Když bude Zavadil zvolen poslancem, odbory ho prý budou brát jako svého „spojence“. Budou s ním komunikovat, ovšem stejně jako s ostatními politiky. „Já to nevnímám ani jako agenta, ani jako nic takového,“ dodal Pícl.

Nedělají však odbory už nyní jakousi politiku? „Samozřejmě chceme ovlivňovat vývoj, jaký v této zemi je, a jestli tomu chceme říkat politika, tak tomu tak je,“ míní odborář. Nevidí na tom nic špatného. Odbory mají jednoduše požadavky, které jsou politické, a tak nemohou být ony samy mimo politiku. Pouze se vyhýbají pravicovým či levicovým argumentům, nesnaží se o žádné „stranické jednání“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…