Závažný dopis pro Baracka Obamu. Kreml se zlobí. Tohle bude mít následky...

17.06.2016 14:21

Rusko nesouhlasí s výzvou amerických diplomatů, kteří volají po vojenském zásahu proti syrské armádě a prezidentu Bašáru Asadovi. Výsledkem by totiž bylo jen uvržení země do naprostého chaosu, který by se rozšířil po celém Blízkém východě. Informuje časopis Týden.

Závažný dopis pro Baracka Obamu. Kreml se zlobí. Tohle bude mít následky...
Foto: Washington Post
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

Kremlu se nelíbí výzva amerických diplomatů k boji se syrským režimem. Ti totiž poslali dopis americkému prezidentovi Baracku Obamovi, ve kterém jej kritizují za jeho strategii boje v Sýrii.

Podle amerického ministra zahraničí Johna Kerryho je dopis „důležitým prohlášením“, které dozajista bude mít důsledky.

Obama se však údajně ke změně dosavadní strategie přesvědčit nenechá, jak uvedl diplomatický zdroj agentury Reuters. Ta zároveň uvedla, že projevy nesouhlasu s vedením politiky nejsou nijak nezvyklé.

Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova výzvy ke svržení Bašára Asada „nepomohou v boji proti terorismu a povede to k chaosu v celé oblasti“.

Celý text zde

USA zároveň uvedly, že ruské nálety mohou za smrt dvou příslušníků umírněné opozice, což podle nejmenovaného příslušníka ministerstva obrany „vyvolává vážné obavy o skutečných záměrech Ruska“.

Peskov přiznal, že Rusko v Sýrii letecky stále zasahuje, je však podle něj velmi těžké rozlišovat mezi příslušníky fronty an-Nusrá a umírněnou opozicí.

„Rusko několikrát žádalo o jasné pojmenování a rozlišení skupin bojujících v Sýrii. Příměří dojednané v únoru se nemělo vztahovat na radikály a boj proti nim měl pokračovat. Pod touto záminkou také pokračuje syrská armáda v útocích na pozice oponentů na severu země s tím, že útočí na teroristy,“ uvádí Týden. V očích Západu však Damašek jen porušuje dohody o příměří za účelem dobytí dalšího území od „umírněných“ skupin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…