Zavíráme, neprojdete, sbohem. Další fáze uprchlické krize?

09.03.2016 13:36

Makedonie zcela uzavřela hranice pro ilegální migranty. Došlo k tomu poté, co Slovinsko, Chorvatsko a Srbsko zavedly přísnější opatření pro hraniční kontroly. Nyní se tisíce migrantů hromadí na řecko-makedonských hranicích s jedinou možnou cestou – jít zpět. Informuje agentura Reuters.

Zavíráme, neprojdete, sbohem. Další fáze uprchlické krize?
Foto: David Hora
Popisek: Blokáda na hranici

Makedonci v úterý uzavřeli svoje hranice. Došlo k tomu po zpřísnění hraničních kontrol a přijímacích opatření jednotlivých sousedních zemí. V úterý tak z Řecka do Makedonie neprošel jediný migrant.

Na řecké straně hranic se nyní nahromadily tisíce migrantů, kteří nemají kam jít. „Zcela jsme uzavřeli hranice,“ řekl makedonský policejní důstojník

„Makedonie bude konat na základě rozhodnutí, které učinily ostatní země podél balkánské cesty,“ řekl mluvčí ministerstva vnitra.

Celý text zde

Slovinsko, Chorvatsko a Srbsko totiž v úterý oznámily novou várku restriktivních opatření pro vstup do země, k čemuž došlo jen několik hodin po summitu EU. Trend zpřísňování hraničních kontrol však začal již v únoru. Například Slovinsko již nepřijímá migranty bez platných pasů a víz.

V Makedonii v současnosti zůstává zhruba tisíc migrantů v uprchlickém táboře a dalších 400 je na území nikoho mezi Srbskem a Makedonií. Zpět nechtějí a do Srbska je nikdo nepustí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…