Zavřou Marine Le Penovou a tím vyřeší volby? Na dramatickou situaci reaguje i Pražský hrad

02.03.2017 14:45

Na skutečnost, že šéfce francouzské krajní pravice Marine Le Penové Evropský parlament zrušil poslaneckou imunitu, zareagoval na svém facebookovém profilu hradní mluvčí Jiří Ovčáček. A své řekl i protiislamista Martin Konvička.

Zavřou Marine Le Penovou a tím vyřeší volby? Na dramatickou situaci reaguje i Pražský hrad
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

„Le Penová přišla částečně o imunitu: Evropský parlament kvůli šíření snímků o IS částečně zrušil imunitu šéfky krajní pravice Le Penové, jedné z favoritů voleb francouzského prezidenta,“ uvedl Ovčáček a přidal k tomu svůj komentář o starých elitách ve starých zemích EU. Ty podle něj sahají při své obraně k čím dál brutálnějším metodám. Jsou totiž vyděšené z brexitu a vítězství Donalda Trumpa.

Chtějí tak podle Ovčáčka ovlivnit ve svůj prospěch průběh demokratických a svobodných voleb. „Přitom kolem sebe šíří mlhu o ‚ruské hrozbě‘,“ uvedl Ovčáček s tím, že po Francoisi Fillonovi tak přišel další atak. Fillon, kandidát umírněné pravice, totiž čelí stíhání pro údajné obohacování rodiny z veřejných prostředků. 

Francouzská justice u Le Penové požádala o zrušení imunity kvůli tomu, že politička zveřejnila na Twitteru násilná videa takzvaného Islámského státu. Na snímcích byla mimo jiné vražda amerického novináře Jamese Foleyho, jemuž islamisté uřízli hlavu. Zrušení imunity umožní Le Penovou případně obvinit a trestně stíhat. Případně by jí mohly hrozit až tři roky vězení. Sama Le Penová označuje obvinění ohledně snímků za „politické vyšetřování“. 

Anketa

Udělala ODS na Vysočině chybu, když nedala Miroslavu Němcovou na 1. místo kandidátky?

6%
94%
hlasovalo: 5692 lidí

Jaký názor má na celou věc Martin Konvička? To sdělil facebookové stránce 7republika.cz. „Parlamenty a imunita vznikly původně proto, aby zástupci lidu mohli kritizovat své panovníky. Zveřejnění věci na Twitteru je jednoznačně politický názor a za něj je Marine Le Penová pronásledována,“ uvedl Konvička. „Stává se novým nešvarem, že varování před islámem je kvalifikováno jako propagace terorismu,“ dodal. „Evropský parlament opět ukázal, že žádným parlamentem není,“ uzavřel.

Video najdete ZDE.

Celý příspěvek Jiřího Ovčáčka:

Staré "elity" ve starých zemích EU vyděšené z brexitu a vítězství D. Trumpa sahají při své obraně k čím dál brutálnějším metodám, aby ovlivnily ve svůj prospěch průběh demokratických a svobodných voleb. Přitom kolem sebe šíří mlhu o "ruské hrozbě".

Po F. Fillonovi přišel další atak:

dnes 12:07 Le Penová přišla částečně o imunitu: Evropský parlament kvůli šíření snímků o IS částečně zrušil imunitu šéfky krajní pravice Le Penové, jedné z favoritů voleb francouzského prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…