Zaznamenal Klaus, že o uprchlíka u nás nezavadíš a muslimky se bojí vyjít na ulici? pálí do exprezidenta komentátor

02.08.2017 18:09

Komentátor Martin Fendrych se na serveru Aktuálně.cz obul do exprezidenta Václava Klause, který v minulých dnech poskytl rozsáhlý rozhovor MF Dnes. Podle Fendrycha je z Klause Che Guevara pravice, žádá revoluci proti merkelismu a multikulturálnu.

Zaznamenal Klaus, že o uprchlíka u nás nezavadíš a muslimky se bojí vyjít na ulici? pálí do exprezidenta komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

„Vzory pro českého exprezidenta: Polsko, kde razantně omezují soudní moc a vláda jde po krku médiím. Nacionalistické Orbánovo Maďarsko,“ jmenuje Fendrych úvodem a dodává, že v některých věcech se Klaus nepohnul ani o píď, v některých však skočil jinam – například změnil svůj pohled na volby.

„Klaus coby vrcholný politik hlásal, že volby jsou zásadní, voliči v nich rozhodnou o zemi na další čtyři roky, tam je jejich role. Naopak nesnášel ‚nevolené‘ občanské iniciativy a organizace, které do veřejných věcí mluvily mimo volby, ‚bez mandátu‘. Chvíle občana přišla jednou za čtyři roky, pak to všecko viselo na zvolencích. Náhle však Klaus, který nikam nekandiduje, ani zatím žádný subjekt nepodporuje, tvrdí, že tyto volby ‚zásadní nebudou‘,“ zmínil Fendrych.

Exprezident by podle Fendrycha zjevně vítal výrazný zvrat, což budí dojem, že žijeme v nějaké velmi zlé, těžké době, z níž se potřebujeme vymanit. „Realita? Zažíváme šťastné období; mizivá nezaměstnanost, žádné zásadní potíže, vezeme se v NATO a Unii… Jak by vyhlížel ten výrazný zvrat, to u Klause víme: odchod z EU kamsi jinam,“ dodal Fendrych.

  • Původní text ZDE

Fendrych si pak také povšiml Klausových slov směrem k hnutí ANO. "Drsně to schytala sociální demokracie. Když se Klaus dívá, 'do čeho nás za poslední čtyři roky zavlekla, je to pro mě taková hrůza, že nic moc horšího už nastat nemůže'. - Pokud žijeme v době, že horší už nastat nemůže, je to celkem fajn," dodal Fendrych.

Podle komentátora je Klaus zklamán i z další věci. „Vykročili jsme ‚neuvěřitelně razantně směrem k multikulturálnu, feminismu, genderismu a všem těm nesmyslům současné doby, současné Evropy a současného Západu‘. Nabízí se otázka, zda ještě dění v zemi sleduje? Zaznamenal, že o uprchlíka u nás nezavadíš a muslimky se bojí vycházet na ulici? Kde se schovává to multi-kulti?“ zeptal se Fendrych.

Závěrem pak už jen zkonstatoval, že Klaus podle něj volá po revoluci. „Pravicový Che Guevara. Občan proti úředníkovi, Čech s Polákem a Maďarem proti Merkelové, multikulturálnu, feminismu, genderismu. Na zteč!“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…