Zaznělo v USA: V Evropě mají příšerný bordel. Ochrana hranice EU je katastrofa. Nezměnili chování po Paříži, ani po silvestru v Kolíně nad Rýnem. A v čele stojí...

25.03.2016 8:48

V úvodních hodinách směřovaly ze světa do Bruselu kondolence a projevy lítosti nad úmrtím více než třiceti obětí teroristických obětí. Nyní se však již objevují také kritické připomínky, které k Evropské unii i k samotné belgické vládě nejsou nijak shovívavé.

Zaznělo v USA: V Evropě mají příšerný bordel. Ochrana hranice EU je katastrofa. Nezměnili chování po Paříži, ani po silvestru v Kolíně nad Rýnem. A v čele stojí...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bruselu plynou z toho, že zde sídlí europarlament, nemalé příjmy

Bývalý předseda sněmovního zpravodajského výboru z řad republikánů Peter Hoekstra tvrdí, že kdyby Evropská unie přijala příslušná bezpečnostní opatření, mohla teroristickým útokům do jisté míry předejít. „V Evropě mají příšerný bordel. Ochrana vnějších hranice EU je jedna velká katastrofa. Víte, kdo nyní stojí v čele Evropské unie? Jsou to politici, kteří přijali do svých zemí 1 až 1,5 milionů migrantů ze Sýrie a Iráku bez toho, aby prošli řádnou bezpečnostní prověrkou. No a teď Evropská unie sdělí Belgii, že ona představuje ten největší problém,“ uvedl Hoekstra pro NewsMax TV.

Podle Hoekstry se přitom s problémem radikálního islámu potýká komplet celá Evropská unie. „Oni vůbec neřeší své problémy. Jak jsem již řekl, jejich ochrana hranic je prostě průšvih. Navíc ani neprojevují sebemenší snahu vyřešit problémy v Libyi, Sýrii a Iráku, kde je třeba se jasně a rozhodně postavit Islámskému státu,“ řekl michiganský republikán, který dle svých slov nevěří, že by byli Evropané schopni změnit své chování. „Vždyť tak neučinili ani po předchozích útocích v Paříži nebo po těch skandálních událostech při silvestrovských oslavách v Kolíně nad Rýnem. Změnit vše k lepšímu mohou jen voliči v příštích volbách.“

K teroristickým útokům v Bruselu se vyjádřil také australský premiér Malcolm Turnbull, podle kterého za vše může absence bezpečnostních opatření na kontinentu. „V Evropské unii došlo ke skutečnému zhroucení zpravodajských služeb. Pokud nemáte kontrolu nad vlastními hranicemi, tak prostě nevíte, kdo k vám přichází nebo vaši zemi naopak opouští. Vzhledem ke slabě fungujícím bezpečnostním opatřením však může přes jejich hranice procházet kdokoli. Jejich aktuální potíže úzce souvisí s těmi problémy, které měli již v minulosti,“ prohlásil Turnbull v Sydney.

„Evropa nemá žádné vnitřní hranice, takže lidé mohou v rámci kontinentu cestovat bez jakýchkoli omezení. Vnější hranice Evropské unie jsou navíc velmi prostupné. Události v Bruselu představují pro Evropu z bezpečnostního hlediska značnou výzvu anebo také další problémy. To už záleží, jak se k tomu příslušní politici postaví. V tomto ohledu se Austrálie od Evropy značně odlišuje. Jsme na tom lépe samozřejmě i díky geografické poloze. V neposlední řadě však u nás fungují přísná bezpečnostní opatření zavedená naší vládou,“ uklidňoval Turnbull své spoluobčany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…