Zazvonil zvonec, nadějím je konec: Přepočítávání skončilo a Donald J. Trump prostě a jednoduše bude prezidentem

13.12.2016 11:12

Přepočet hlasů amerických prezidentských voleb v Pensylvánii a Wisconsinu byl v pondělí oficiálně ukončen; oba státy potvrdily vítězství republikánského kandidáta Donalda J. Trumpa, píší New York Times.

Zazvonil zvonec, nadějím je konec: Přepočítávání skončilo a Donald J. Trump prostě a jednoduše bude prezidentem
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Trumpovo vítězství ve Wisconsinu bylo oficiálně potvrzeno poté, co došlo k celostátnímu přepočtu všech hlasů, podle jehož závěrů získal republikánský kandidát o 22 000 hlasů více než Hillary Clintonová.

V Pensylvánii federální soudce odmítl žádost ze Strany zelených na opětovné sečtení všech hlasů. Kandidátka ze Strany zelených Jill Steinová stejnou žádost podala i ve Wisconsinu, kde k přepočtu skutečně došlo. Soudy v Pensylvánii a Michiganu její žádost ovšem odmítly.

Steinová v každém z těchto států, ve kterých Trump těsně zvítězil, získala pouze kolem 1 procenta hlasů. Bez předložení jakýchkoli důkazů Steinová argumentovala, že volební přístroje ve všech třech zmíněných státech mohly být zmanipulované. O přepočítání hlasů právě v těchto třech státech se Steinová pokusila z toho důvodu, že právě Wisconsin, Pensylvánie a Michigan byly klíčovými státy pro Trumpovo volební vítězství.

Anketa

Podporujete zaměstnávání levných cizinců v českém průmyslu?

hlasovalo: 6878 lidí

Po přepočtu téměř tří milionů hlasů ve státě Wisconsin zůstal volební výsledek téměř beze změny, změna byla pouze na úrovni 0, 06 procenta.

V Pensylvánii byl výsledek voleb zpečetěn po vynesení verdiktu místního Federálního obvodního soudu, který přepočet zamítl. Trump podle oficiálních výsledků v tomto státě získal o 44 000 více hlasů než demokratická kandidátka Clintonová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…