Zbořil varuje politiky: Napětí stoupá, nevylučuji ani hrozbu atentátu

27.03.2012 22:25

Zbořil se bojí o životy politiků, svým jednáním si říkají o atentát. Nové skandály podle něho vyhrotily napětí ve společnosti až do krajnosti.

Zbořil varuje politiky: Napětí stoupá, nevylučuji ani hrozbu atentátu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Politolog Zdeněk Zbořil

V rozhovoru pro Prvnizpravy.cz politolog Zdeněk Zbořil uvedl, že poslední události na české politické scéně vyhrotily napětí ve společnosti až do krajnosti. „To, co se nyní děje v České republice, překračuje míru zdravého rozumu. Lidé jsou maximálně znechuceni přílivem nových a nových skandálů,“ upozorňuje Zbořil.

Není vyloučen ani atentát na vysoké politiky, varuje Zbořil

Podle něj se občané na jedné straně už přestávají zajímat o to, co se děje. „Na straně druhé bych se v současné atmosféře nedivil, kdyby došlo k nějakému násilnému činu směrem k vysokým představitelům politických stran,“ upozorňuje politolog.

Podle Zbořila není ani vyloučena hrozba atentátu na vysoké politické činitele. Lidé už prý zkrátka mají politiků dost.

„Každý týden se objeví nová skandální záležitost. Mnoho lidí už přestává chápat, čeho jsou svědky a v čem vlastně žijí. Nějaký jedinec se pak může rozhodnout k zoufalému násilnému činu,“ dodal politolog.

Zdeněk Zbořil se domnívá, že částečné uklidnění rozjitřené atmosféry v ČR by mohl přinést rozpad koaliční vlády. A to i za předpokladu, že by ve vládnutí pokračovala i menšinová vláda sestavená ze stran stávající koalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…