Zbraň! Zbraň! Trump zažil na pódiu horkou chvíli. Promlouvá, co mu to způsobilo

06.11.2016 7:58

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump zažil ve městě Reno ve státě Nevada velmi rušný večer. Z pódia ho odvedli dva agenti tajné služby poté, co zazněl výkřik „zbraň“ a dav na mítinku začal panikařit. Informovala o tom agentura AP. Nakonec se však ukázalo, že údajný útočník u sebe žádnou zbraň nemá. Jen protestuje proti muži, kterého považuje za „diktátora a fašistu“. Serveru britského deníku The Guardian poskytl exkluzivní rozhovor.

Zbraň! Zbraň! Trump zažil na pódiu horkou chvíli. Promlouvá, co mu to způsobilo
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

Donald Trump se na mítinku v Renu pořádně zapotil. V sobotu večer hovořil k voličům, když se najednou ozval nebezpečný křik: „Zbraň! Zbraň!“ V tu chvíli k Trumpovi přistoupili dva agenti a co nejrychleji ho odvedli od mikrofonu. „Běžte!“ postrkovali ho. O incidentu informovala agentura AP.

Ukázalo se však, že údajný útočník žádnou zbraň neměl. Měl jen transparent namířený proti Donaldu Trumpovi. Příznivcům amerického miliardáře se to ani trochu nelíbilo a dali mu to patřičně najevo. Podle deníku The Guardian šlo o třiatřicetiletého Austyna Critese. V jednu chvíli na Trumpově předvolební akci zvedl transparent s nápisem „Republikáni proti Trumpovi“ a v tu chvíli se ozval křik. Příznivci amerického miliardáře se údajně na Critese vrhli a povalili ho na zem. V tu chvíli se podle vlastních slov bál o život.

Po pár minutách se Trump vrátil na pódium a uklidňoval své příznivce. „Nikdo neříkal, že to bude snadné, ale my se nenecháme zastavit! Nikdo nás nezastaví,“ hřímal před publikem.  

Celý článek najdete zde.

Austyn Crites byl šest let registrován jako republikánský volič, ale s Trumpem se prý nemůže ztotožnit. Svým vystupováním mu Trump připomíná klasického „diktátora“ a „fašistu“. Stačí se podívat, jak se vyjadřuje o muslimech, Mexičanech nebo o ženách. Proto Crites zašel dokonce tak daleko, že několik hodin pomáhal ve volební kampani Clintonové. Rozhodně prý nepatří mezi příznivce demokratky, ale věří, že je to jediný člověk, který může zastavit Donalda Trumpa na cestě do Bílého domu, a to je to, oč tu běží.

Ačkoli si tím nemůže být jist, zdálo se mu, jako by na něj Trump ukázal, načež se na něj příznivci republikánského kandidáta vrhli, kopali do něj a prý ho dokonce drželi za varlata. Oddechl si teprve ve chvíli, kdy ho z místnosti odváděla policie. „Příznivci Trumpa na mě koukali jako na démona,“ kroutil hlavou. Ale neviní je z toho, jsou to jeho spoluobčané. Z probouzení nenávistných nálad viní Trumpa.

„Bolí mě srdce z toho, co by mohl ten národ učinit tím, že ho zvolí... Toto vědomí mě bolí mnohem víc než jakákoli fyzická rána,“ uzavírá Austyn Crites.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…