Zbrusu nové FOTO Andreje Babiše. Neuvěříte, do čeho se navlékl

22.12.2015 17:49

Ministru financí Andreji Babišovi se podařilo prosadit povinnost kontrolních hlášení k DPH i přes odpor opozice v čele s Petrem Fialou a Miroslavem Kalouskem. Těší se na těch deset miliard, které to údajně přinese do státní kasy a už má Vánoce, jak dokazuje jeho nové foto s partnerkou. Informuje Blesk.

Zbrusu nové FOTO Andreje Babiše. Neuvěříte, do čeho se navlékl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

V úterý byla svolána mimořádná schůze Sněmovny, na které ministr financí Andrej Babiš mluvil o kontrolních hlášeních DPH. „Každý rok proteče přes stát 1724 miliard na DPH, ta díra je 80 miliard.“

„My tady máme organizovaný zločin, který organizuje karuselové obchody, ten nás okrádá,“ standardně varoval Babiš, podle kterého by mělo jeho opatření přinést do státní kasy 10 miliard již příští rok. „Je to stejné, jako situace 'tady máš stokorunu, ale není pro tebe, dones ji na finanční úřad',“ vyjádřila se Babišova náměstkyně Simona Hornochová, která problém vidí v neprůhlednosti plateb DPH. Ta mimo jiné pevně stojí za zavedením EET.

Předseda ODS Petr Fiala však za opatřením vidí jen obtěžování poctivých podnikatelů a stát bude znát veškeré procesy, obchody a i cenovou politiku všech podnikatelů. „Fakticky tak končí obchodní tajemství,“ řekl Fiala.

Celý text zde

Opatření se nelíbí ani předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi. „Kontrolní hlášení je mimořádná koncentrace obchodně citlivých informací, které mohou být kdykoli zneužity státně-oligarchickou mocí či ve prospěch konkurence. Zcela nevyvážená práva a povinnosti mezi státem a občanem vyplývající z tohoto zákona pak jenom potvrzjí tyto obavy a demonstrují aroganci moci,“ řekl Kalousek.

Fiala zároveň dodal, že podnikatelé nejsou na zavedení kontrol připraveni. S jeho názorem souhlasí i mnozí zástupci profesních organizací. „Životnost karuselové firmy je v průměru 24 dní, tedy kratší, než jedno období kontrolních hlášení,“ řekl Radomil Bábek z Asociace podnikatelů a manažerů.

Povinnost odevzdávat kontrolní hlášení DPH je však i navzdory jejich námitkám již definitivní. A Andrej Babiš se nechal vítězoslavně vyfotit se svou partnerkou Monikou jako dva andělé a potvrdil tak, že již má Vánoce.

zdroj: Twitter Andreje Babiše

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…