Zbytečná bublina, pravil Zaorálek. Jde o Jiřího Paroubka

11.08.2017 6:06

Vedení středočeské ČSSD se k přijetí někdejšího premiéra Jiřího Paroubka znovu do strany nevyjádří, na plánované jednání nepřišlo dost členů krajského výkonného výboru. ČTK to sdělila zastupující tajemnice středočeských sociálních demokratů Monika Čapková. Na programu tak bod bude zřejmě při dalším jednání.

Zbytečná bublina, pravil Zaorálek. Jde o Jiřího Paroubka
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Lubomír Zaorálek v Partii.

„Krajský výkonný výbor středočeské ČSSD není bohužel usnášeníschopný a tudíž nemůže k věci Jiří Paroubek přijmout usnesení," uvedla tajemnice.

Návrat bývalého šéfa sociálních demokratů musí podle stanov schválit jeho původní domovská organizace a také příslušný okresní a krajský výkonný výbor. Znovupřijetí do strany schválili nedávno sociální demokraté v Cerhenicích na Kolínsku, s jeho návratem ale nesouhlasí Paroubkovi bývalí kolegové z pražské organizace, pražský výbor Paroubkův návrat zamítl.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Volební lídr ČSSD a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek dnes označil případ Jiřího Paroubka za „zbytečnou bublinu". Podle něj měl Paroubek možnost v sociální demokracii pokračovat. „Já sám jsem mu tehdy nabízel podle mě poměrně zajímavé možnosti a on tehdy na žádnou nereflektoval. A jestli se dnes chce vrátit, mrzí mě, že se mezi tím odehrála řada věcí," řekl Zaorálek, který odchod Paroubka považuje za projev nezralosti.

Paroubek, kterému bude za dva týdny 65 let, vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Hned zamířil do jejího vedení, stal se ústředním tajemníkem a v roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi. Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005 a brzy se stal těžko přehlédnutelným politikem. Byl premiérem a předsedou nejsilnější politické strany. V říjnu 2011 oznámil odchod z ČSSD a spoluzaložil stranu Národní socialisté - levice 21.století (LEV 21), která však ve volbách neuspěla. Z čela LEV 21 Paroubek odešel v roce 2014. V politice se tehdy rozhodl skončit, aby se mohl věnovat rodině, podnikání, akademické činnosti a veřejně prospěšným činnostem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…