Zdechovský si tropí žerty z politické korektnosti: Vyházejte pisoáry a mísy z toalet!

23.07.2017 11:57

Europoslanec Tomáš Zdechovský napsal pár slov k nápadu, se kterým přišel londýnský dopravní podnik. Napříště už prý cestující nemají být přivítáni oslovením „dámy a pánové“, protože by to mohlo urazit ty, kteří se necítí být ani dámou, ani pánem. Lidovecký europoslanec v nadsázce prohlašuje, že to nesmí končit u oslovení. Je třeba zajít mnohem, mnohem dál!

Zdechovský si tropí žerty z politické korektnosti: Vyházejte pisoáry a mísy z toalet!
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

V komentáři uveřejněném na blogu serveru iDnes.cz Tomáš Zdechovský prohlašuje, že je mu obrovsky líto všech těch lidí, kteří se cítí diskriminováni oslovením „dámy a pánové“. Je toho názoru, že po stovkách tisíc let konečně je načase přestat společnost dělit na muže a ženy. Začít se může třeba na londýnských toaletách. Možná je namístě je zrušit a vykopat pro cestující v metru jen pár děr do země.   

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Divím se tomu, že ještě v londýnském metru existují toalety dělící společnost na muže a ženy. Čekám, že nyní přijde vedení metra se zrušením této neskutečné diskriminace, protože kam mají chodit na toalety ti, kteří se necítí ani ženou, ani mužem. Možná by mělo londýnské metro vyházet také všechny mísy a pisoáry, které jsou diskriminační vůči druhému pohlaví a udělat po vzoru Turecka pouze v zemi díru. Ta nikoho určitě diskriminovat nebude,“ píše Zdechovský

Celý komentář najdete zde

Obratem ovšem dodává, že v článku využívá nadsázku a ironii. K tomuto sdělení přidal smajlíka.

Osobně prý považuje oslovení „dámy a pánové“ za normální, stejně jako mu přijde normální stát na straně tradiční rodiny. A pokud stejný názor vyjádří dostatečné množství lidí a nebude jen tiše mlčet, oslovení „dámy a pánové“ či hodnoty tradiční rodiny zůstanou normální i nadále.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …