Zdeněk Bakala prodal byty OKD. No a Miroslav Kalousek...

06.08.2015 14:20

Přes 43.000 bývalých bytů OKD v Moravskoslezském kraji bude mít nového majitele. Stoprocentní podíl ve firmě RPG Byty, jež bývalé hornické byty vlastní a v níž má podíl podnikatel Zdeněk Bakala, kupuje mezinárodní investiční společnost Round Hill Capital. ČTK to dnes oznámil mluvčí Round Hill Capital pro Českou republiku Jiří Reichl. Cenu neuvedl.

Zdeněk Bakala prodal byty OKD. No a Miroslav Kalousek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

„Round Hill Capital, plně integrovaný mezinárodní investor a správce realitních investic a majetku, schválil akvizici společnosti RPG Byty,“ sdělil ČTK Reichl. Jde o první akvizici společnosti na českém trhu. Spolu s RPG Byty kupuje i servisní firmu RPG Služby. Portfolio RPG Byty sestává ze 43.083 bytů o celkové ploše přibližně 2,6 milionu metrů čtverečních.

RPG Byty jsou největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. Společnost byty získala od své mateřské firmy spoluvlastněné Bakalou RPG Industries, která je koupila v roce 2004 spolu se společností OKD. V privatizační smlouvě se zavázala, že v případě převodu nabídne byty přednostně nájemníkům za netržních podmínek. To se ale nestalo.

"V minulém desetiletí Zdeněk Bakala často kritizoval vládu ČR za to, že firmě Nomura prodala Investiční a poštovní banku. Nomuru pak uváděl jako příklad neférového investora se 'žraločími manýry'. Aniž bych chtěl Nomuru hájit, musím říci, že proti Zdeňku Bakalovi to byla 'holubička bílá se sociálním cítěním'. Kdopak prodal podíl v OKD Zdeňku Bakalovi? Nebyl to Bohuslav Sobotka?" vyjádřil se k obchodu na svém facebookovém profilu exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…