Zdeněk Škromach se nepěkně vyjádřil o Věře Jourové, favoritce na eurokomisařku

17.07.2014 11:52

Vyslání Věry Jourové do Bruselu je vykopnutím neschopné ministryně, které zároveň uspokojí poptávku „supereurokomisaře“ Jean-Clauda Junckera po preferovaném pohlaví. Tak to vidí Zdeněk Škromach, senátor ČSSD, kterému se zjevně nelíbí, že koalice vybrala proti kandidátovi ČSSD právě Babišovu favoritku.

Zdeněk Škromach se nepěkně vyjádřil o Věře Jourové, favoritce na eurokomisařku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zdeněk Škromach na mítinku v Olomouci

Anketa

Poraďte premiéru Sobotkovi: Které jméno chcete za českého eurokomisaře?

hlasovalo: 5490 lidí

Bývalý místopředseda sociálních demokratů přitom sám nedávno na svém Facebooku prosazoval na české místo v Evropské komisi bývalého místopředsedu Evropského parlamentu Libora Roučka. Navzdory tomu, že jeho strana za svého oficiálního kandidáta na eurokomisaře měla Pavla Mertlíka. A prosazuje jej doposud, ačkoliv se zdá, že nakonec i v tomto koaličním přetlačování uspěje předseda hnutí ANO.

Nyní Škromach na svém facebookovém profilu nejprve prozradil, že se po oblíbeném kafíčku vrhl na vyřizování pošty a starších restů. Pak se však dostal k politickému „tématu dne“, kterým je výběr českého eurokomisaře. Peripetie, které se přitom rozpoutaly kolem Věry Jourové, ale podle něj nemá vůbec smysl komentovat.

Pobavil jej ale hlavní důvod, uváděný pro vyslání ministryně pro místní rozvoj do Bruselu - fakt, že je to žena, kterých prý nikdy není nazbyt. „Evropský lidovecký supereurokomisař nám vnucuje za eurokomisařku Jourovou, kterou prý už si s ním kuloárově domluvili naši lidovci s Babišem,“ zhodnotil to senátor.

Sám to vnímá tak, že Babišova ministryně byla „vykopnuta za neschopnost“, a aby to nebylo tak nápadné, proběhlo toto vykopnutí směrem vzhůru.  „Nějak si totiž nemohu vzpomenout, co vlastně tato paní jako ministryně dokázala vytvořit, natož prosadit,“ dodal k tomu Škromach s přáním hezkého dne.

Co přesně napsal Zdeněk Škromach na Facebook:

Sluníčkovým ránem s trochou pošty a restů. Ale bez kafíčka by to nešlo. Tureček hned nahodí myšlenky. Že nám evropský lidovecký supereurokomisař vnucuje za eurokomisařku Jourovou, kterou prý už si s ním kuloárově domluvili naši lidovci s Babišem nemá smysl ani komentovat. Zase jedno vykopnutí za neschopnost. Nějak si totiž nemohu vzpomenout, co vlastně tato paní jako ministryně dokázala vytvořit natož prosadit. Užijte si léta přátelé. Hezký den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…