Zdeněk Svěrák, podporovatel Drahoše, se skoro rozplakal

23.01.2018 9:54

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš se sešel se svými podporovateli a dobrovolníky v kině Lucerna, aby jim poděkoval za jejich přízeň. Mimo jiné dorazili také Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

Zdeněk Svěrák, podporovatel Drahoše, se skoro rozplakal
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zdeněk Svěrák je český dramatik, scénárista, herec a autor písňových textů

„Pana profesora vidím poprvé v životě naživo, ale již dlouho s ním sympatizuji. Čekám, že to bude mít za následek, že budu dostávat takové dopisy, jaké jsem dostával, když jsem podporoval pana Schwarzenberga. Jeden třeba zněl: Píši vám ve chvíli, kdy jsem se vrátil od kontejneru, kam jsem vyhodil všechny Cimrmanovy hry,“ řekl Svěrák s tím, že zase budou kontejnery plné.

Anketa

Přestali jste někdy v posledních letech mít rádi herce či zpěváka čistě kvůli jeho politickému vystupování?

96%
4%
hlasovalo: 16017 lidí

„Ale to nevadí. Já si myslím, že až to všechno opadne, tak se k nim zase vrátí, protože to jsou hry léčivé. Mám pravdu?“ obrátil se Svěrák na Drahoše. Ten souhlasil.

Následoval blok písní, které podle Svěráka „pomáhají vždycky, když jde do tuhého“. Zaznělo tak Vadí, nevadí, Dělání, dělání a Statistika nuda je. 

„Když tady vidím před sebou tři skoro prezidenty, nemohu si odpustit, abych jim nepoděkoval, protože vidím, jak jste se zachovali bezprostředně po volbě, to jste mě dojali k pláči,“ řekl Svěrák na adresu Pavla Fischera, Marka Hilšera a Michala Horáčka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…