Zdeněk Svěrák se vyjádřil: Poslanci STAN se chovají tak, jak to mám rád. Rovně a poctivě

18.09.2018 17:01

Senátní a komunální volby jsou stále blíž. Volič to pozná podle telefonního seznamu, ze kterého se dozví, kdo všechno má číslo na šéfa hnutí ANO, nebo ze slibů, co všechno bude zadarmo, když se do zastupitelstva dostane ten či onen politik. Jednotlivé kandidáty na zastupitele či senátory podporují také známé tváře. Tentokrát se na videu přihlásili o slovo jeden z cimrmanovských titánů, Zdeněk Svěrák, a někdejší fotbalový titán Antonín Panenka.

Zdeněk Svěrák se vyjádřil: Poslanci STAN se chovají tak, jak to mám rád. Rovně a poctivě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Komunální volby takřka klepou na dveře a v ulicích českých měst a obcí je to znát. Zaplavily je billboardy, plakáty, kde je naznačeno, že se nemusíte bát srážky dvou tramvají v Praze či v Brně, protože tamní lídr ANO má kontakt přímo na premiéra a všechno nezbytné spolu zařídí. ČSSD slibuje, že řadu věcí zlevní, nebo věnuje dokonce zadarmo. TOP 09 zase sází na podporu známých českých osobností.

Na Praze 3 topku podpořil Zdeněk Svěrák, jeden z cimrmanovských titánů. Na videu kolujícím na sociální síti Facebook na sebe prozradil, že v posledních sněmovních volbách volil hnutí Starostové a nezávislí, protože jde o politické uskupení, které jedná na rovinu a poctivě. To je něco, co oceňuje natolik, že se rozhodl vystoupit před komunálními volbami a podpořit STAN znovu. Tentokrát STAN a TOP 09, které utvořily společnou kandidátku.

Na Praze 3 vede kandidátku Jiří Ptáček. „Na Jiřím Ptáčkovi je mi sympatické hlavně to, že je to žižkovský skaut,“ prozradil Svěrák. Na videu se spolu s Ptáčkem a Svěrákem objevil i Tomáš Mikeska, bývalý starosta Žižkova. Svěrák si s oběma pány potřásl pravicí a jasně se za ně postavil.

Podpory od významné osobnosti se dočkal také český herec, zpěvák, písničkář a producent Vladimír Kratina, který kandiduje za ODS na Praze 2, tedy v obvodu, kde poslanec Václav Klaus mladší podpořil proti své vlastní straně Ladislava Jakla. Kratina se na sociální síti Facebook dočkal podpory od známého fotbalisty Antonína Panenky. Někdejší slavný fotbalista Kratinu vidí jako férového a rovného člověka. Také díky tomu, že už má pár pátků za sebou. „Nic lidského mu není cizí. Takže za moji osobu. Vláďa určitě do Senátu,“ uzavřel Panenka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…