Zdeněk Svěrák učinil vážné politické vystoupení. Na VIDEO

12.12.2017 11:14

Dramatik a herec Zdeněk Svěrák se připojil k výzvě prezidentského kandidáta Michala Horáčka ohledně nejmenování poslance Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS.

Zdeněk Svěrák učinil vážné politické vystoupení. Na VIDEO
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zdeněk Svěrák je český dramatik, scénárista, herec a autor písňových textů

„Minulý týden jsem otevřenou výzvou oslovil Andreje Babiše, aby poslanci za ANO jmenování Ondráčka zabránili. Dnes se k mé výzvě přidali i Zdeněk Svěrák, Pavel Pafko a Petr Pithart,“ napsal k videu Michal Horáček, jenž nazývá poslance „předrevoluční mlátičkou“. „Spolu to dáme,“ vyzval Horáček.

„Jestli se má stát předsedou komise pro kontrolu bezpečnostních sborů člověk, který se kdysi staral o bezpečnost totalitního systému s obuškem v ruce proti demonstrantům, tak je to skoro takový symbolický výsměch těm hodnotám, kvůli kterým lidé na náměstí chodili,“ řekl Svěrák.

„Mlátit bezbranného člověka mi přijde nepřiměřené a s takovým člověkem bych nechtěl mít nic společného. A aby mě někde zastupoval, to vůbec ne,“ doplnil Svěráka lékař Pavel Pafko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…