Zdeňka Bakalu čekají těžké chvíle. Chystá se obří akce přímo u jeho domu ve Švýcarsku. Dorazit mají tisíce lidí

20.04.2017 13:45

Miliardáře Zdeňka Bakalu čekají koncem června náročné dny. Přímo u jeho švýcarského sídla se bude demonstrovat kvůli vytunelované fimě OKD. Organizátorem demonstrací překvapivě není žádný aktivista nebo naštvaný horník, ale jiný miliardář, Pavol Krúpa. Ten se už několik let proti Bakalovi v kauze OKD angažuje. Na akci očekává tisíce lidí.

Zdeňka Bakalu čekají těžké chvíle. Chystá se obří akce přímo u jeho domu ve Švýcarsku. Dorazit mají tisíce lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Pavol Krúpa plánuje demonstraci za vytunelovanou firmu OKD ve švýcarském sídle Bakaly, oznámila ve čtvrtek Krúpova společnost Arca Capital.

Podle slov Krúpovy mluvčí Barbory Hanákové pro ČTK očekává slovenský finančník účast tisíců lidí a nevylučuje ani, že akci přímo na místě podpoří fanoušci Baníku Ostrava. Zdeněk Bakala se tak dost možná značně zapotí. Demonstrovat se totiž bude přímo u jeho švýcarského sídla.

„Důvodem plánované demonstrace ve Švýcarském městě Nyon u ženevského jezera v termínu 27. až 30. června je tunelování české důlní společnosti OKD. Účelovými nestandardními kroky bývalých vlastníků a managementu OKD a její mateřské NWR došlo k tunelování společnosti OKD, a tím byla jejím akcionářům, zaměstnancům i daňovým poplatníkům České republiky způsobena značná škoda v rozsahu desítek miliard korun,“ uvádí finančníkova společnost Arca Capital.

O povolení demonstrace, kterou pořádá jako fyzická osoba, už Krúpa požádal švýcarské úřady. „Očekáváme velký zájem tisíců lidí,“ řekla mluvčí Pavola Krúpy Barbora Hanáková pro ČTK. Podle jejích slov už zájem o účast projevili fanoušci Baníku Ostrava. Veškeré náklady, které jsou odhadovány na statisíce korun, Krúpa sám uhradí.

Pavol Krúpa a jeho společnost Arca Capital se ve věci vytunelované OKD angažuje několik let. Slovenský finančník dokonce nabízel, že společnost odkoupí. Před časem podal podnět k obstavení Bakalova majetku. Krúpa též pomáhá nájemníkům RPG bytů, kterým před lety Bakala slíbil byty odprodat, ale později to odmítl. Krúpovu iniciativu ohledně OKD několikrát veřejně ocenil i prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…