Zděšené počítání Tomio Okamury: Romů jen za 14 let přibylo dvojnásobně. A podívejte se, kolik nás stojí už teď...

07.06.2015 13:54

V posledních dnech se stále mluví o nebezpečí vyplývajícím z imigrantů z muslimských zemí. Podle Tomia Okamury by se ale nemělo opomíjet ani druhé zásadní bezpečnostní riziko. A tím je podle něj strmý růst romské populace.

Zděšené počítání Tomio Okamury: Romů jen za 14 let přibylo dvojnásobně. A podívejte se, kolik nás stojí už teď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Za posledních 70 let stoupl počet Romů v České republice 32krát. Ano, slyšíte dobře, je to skutečně neuvěřitelný nárůst. Zatímco v Roce 1945 u nás žilo 10 tisíc Romů, letos je to podle odhadů 320 tisíc. Jen za posledních 14 let se jejich počet zdvojnásobil,“ počítá Okamura.

Jen dvanáct tisíc romských vězňů podle Okamury stojí ročně čtyři miliardy korun. Plných dvacet miliard pak vyplatíme této skupině na sociálních dávkách. A to prý navíc ani nejdou spočítat ekonomické škody vzniklé například těm, které navštíví „sběrači železa“.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Je také pravidlem, že Romům platí advokáta u soudu stát. Vzhledem k tomu, že podíl tohoto etnika na zločinu je velmi vysoký, jde o další obrovskou zátěž pro státní rozpočet,“ dodává předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie. Podle něj je nejvyšší čas situaci řešit, protože většinové společnosti očividně dochází trpělivost.

Okamurův text můžete také vidět na VIDEU

Okamurovo hnutí se na to prý snaží upozorňovat, ale ve sněmovně je zcela osamoceno. „Kdy se už v Čechách konečně zbavíme politické korektnosti? Kdy již začneme všichni pojmenovávat věci pravými jmény bez výmluv na rasismus a xenofobii?“ burcuje politik. Odpověď je podle něj velmi špatná proto, že současná vláda nemá žádné řešení ani ochotu jej hledat.

Pak Okamura zopakoval své dřívější návrhy řešení – vyplácení dávek jen rodičům dětí bez neomluvených hodin a s čistým trestním rejstříkem, povinnost posílat děti do posledního ročníku školky, zakázat plošně výherní automaty a také zrychlit práci justice, aby „za jakýkoliv kriminální čin přišel rychlý a odrazující trest“.

Celý text ZDE

Vláda podle něj předložila jen dva návrhy a oba neuvěřitelné. Prvním jsou podle Okamury povinné kvóty pro Romy na vedoucí místa ve státní správě, druhým pak dotace pro rodiny romských studentů.

„Tyto nekoncepční rasistické vládní návrhy my v našem hnutí Svoboda přímá demokracie (SPD) absolutně odmítáme. Odmítáme rozlišovat občany České republice podle rasy či barvy pleti a zvýhodňovat určité menšiny, jak to navrhuje tato vláda. Je to odporné,“ dodává Okamura.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…