Zděšení a kousavé narážky na zastánce islámu. Jsou zde první reakce na masakr v Paříži

07.01.2015 15:09

K tragédii, která se dnes v poledne odehrála v redakci pařížského satirického týdeníku Charlie Ebdo, se už stihli vyjádřit i někteří čeští politici. Například Michal Hašek ze sociální demokracie, Marek Ženíšek z TOP 09, šéf ODS Petr Fiala a také sociolog Petr Hampl.

Zděšení a kousavé narážky na zastánce islámu. Jsou zde první reakce na masakr v Paříži
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

Podle Haška v Paříži nešlo o nešťastnou náhodu ani o čin osamělého podivína. “Držím palce francouzským bezpečnostním složkám, aby vrahy co nejdříve dopadly, teď totiž bojují s teroristy za nás všechny Evropany,” napsal Hašek na sociální síti. “Už se nedíváme v přímém přenosu na strašné záběry z Iráku či Sýrie, to je Paříž, Evropa!!!!!!”, napsal.

Schválně, dělejte si čárky

Sociolog Petr Hampl vyzval: “Schválně, dělejte si čárky, kolik sluníčkářů přijde s hláškami, že je jim líto rodin obětí masakru v Paříži. A kolik z nich přijde s hláškami, že je nutno bojovat za přidělení dalších výhod muslimům,” napsal Hampl na sociální síti.

Rovněž místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek považuje událost v Paříži za teroristický útok. „To, co se odehrálo, by mělo být varováním pro všechny bezpečnostní složky v rámci EU,“ podotkl s tím, že Evropa by měla daleko více přemýšlet o tom, jak mít více informací o svých občanech, kteří se vrací z IS a ostatních oblastí.

Tragédie by neměla vést k radikálním úvahám

Na druhou stranu je ale přesvědčen, že by tato tragická událost neměla vést k radikálním úvahám o uzavření Evropy před lidmi, kteří pomoc skutečně potřebují a jsou masově popravováni na území IS.

Nejnověji se k pařížskému masakru vyjádřil také předseda ODS Petr Fiala: “Naše myšlenky jsou nyní s novináři a policisty, s oběťmi teroru v Paříži. Je to útok na západní civilizaci, na naše hodnoty, na nás," uvedl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…