Zděšení po Hyde Parku s hlavou českých muslimů: Tohle už je opravdu vážné

09.01.2015 8:43

Šéf českých muslimů ve čtvrtečním vysílání na ČT, konkrétně v pořadu Hyde Park, pronesl několik pozoruhodných výroků na téma islámu, a rovněž ohromil několika dalšími informacemi. Například za 11. zářím podle něj nestála Al-Kájda. Zpochybnil rovněž popravy západních novinářů aktivisty Islámského státu, které na videu šokovaly celý svět. Na jeho slova prakticky okamžitě začaly přicházet reakce.

Zděšení po Hyde Parku s hlavou českých muslimů: Tohle už je opravdu vážné
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ředitel Muslimské unie v ČR Muhamed Abbas

Ve včerejším pořadu České televize Hyde Park se ředitel Muslimské unie v ČR Muhamad Abbas dopustil některých zajímavých prohlášení. Například ohledně Islámského státu tvrdil, že jeho ozbrojenci dosud nezabili jediného amerického vojáka. Když moderátor poukázal na řadu poprav nejen občanů USA, ale i dalších západních států, Abbas tyto popravy zpochybnil. Naznačil, že mohly být jen fingované, protože jednoho z těch, kteří měli být údajně popraveni, prý jistý novinář viděl živého i v době, kdy už měl být po smrti.

Možná ještě kontroverznější bylo Abbásovo prohlášení, že by bylo dobré, aby se muslimové žijící v Evropě mohli řídit islámským právem šaría. Popřel, že by muslimové chtěli uplatňovat šaríu i na většinové obyvatelstvo.

Zpochybnil také většinou západních médií prezentovaný obraz Islámského státu. Poukázal na informace, podle nichž má být Abú Bakr al-Bagdádí, což je vůdce Islámského státu, agentem USA. Podle Abbase totiž Islámský stát v současnosti způsobuje problémy muslimským státům a vraždí muslimy.

Fiala: Jestli to Abbas myslel vážně, je to vážné

Týdeník Echo24.cz Abbásovo vystoupení bezprostředně po skončení pořadu nazval "PR katastrofou islámu". Na Abbasova slova reagoval na svém twitterovém účtu šéf ODS Petr Fiala. Podle něj stojí Abbasovy názory rozhodně za pozornost. „Pokud je myslel vážně, je to vážné,“ obává se.

Nebyl jediný. Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) zase vyjádřil podivení nad tím, co vše může vysílat veřejnoprávní televize. „Pozdní večer a já se nestačím divit ‚tvorbě‘ ČT24. Nějaká podivná blondýna prezentuje terorismus jako umělecký čin prostřednictvím nějakých podivných karikatur,” posteskl si s tím, že ČT dělá umělecký zážitek ‚ze zavrženíhodného zvěrstva, kde byla povražděná spousta nevinných lidí‘.”„Je čas udělat pořádek s podobnou tolerancí vůči světovému terorismu a jeho zlehčování v našich veřejnoprávních médiích,” dodal senátor.

Celý text senátora Zdeňka Škromacha:

Pozdní večer a já se nestačím divit "tvorbě" ČT24. Nějaká podivná blondýna prezentuje terorismus jako umělecký čin prostřednictvím nějakých podivných karikatur. Ze zavrženíhodného zvěrstva, kde byla povražděná spousta nevinných lidí dělá ČT umělecký zážitek. Je čas udělat pořádek s podobnou tolerancí vůči světovému terorismu a jeho zlehčování v našich veřejnoprávních médiích. Hezký večer.

Kompletní vyjádření předsedy ODS Petra Fialy:

Za pozornost ovšem stojí názory reprezentanta muslimů v ČR. Pokud je myslel vážně, je to vážné.


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…