Zděšení nad článkem Jiřího Pehe: Vždyť jsme přívěsek Německa, chovejme se k Merkelové slušně...

14.09.2016 6:50

Do kritiky úterního komentáře Jiřího Pehe se pustil europoslanec Jan Zahradil (ODS). Pehe totiž v minulých dnech ve svém komentáři na serveru Novinky.cz souhlasil mimo jiné s komentátorem Davidem Klimešem, že Česká republika je de facto sedmnáctou spolkovou zemí Německa.

Zděšení nad článkem Jiřího Pehe: Vždyť jsme přívěsek Německa, chovejme se k Merkelové slušně...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

„Jeden z nejostudnějších kousků novodobé podoby druhorepublikové žurnalistiky vystřihl Jiří Pehe. V jeho článku je ČR ‚faktický ekonomický přívěsek Německa‘, pročež jsou čeští politici kritizováni, že se ‚chovají k Německu, zejména k jeho kancléřce, hystericky, občas urážlivě‘,“ podotýká Zahradil. 

Komentář Jiřího Pehe najdete ZDE.

„Fakt kráčejí i v Právu tímhle směrem? Ta dělicí linie české politiky je stále zřetelnější,“ uzavřel.

Pehe mimo jiné zkritizoval fakt, že čeští politici místo budování co nejsilnějších politických vazeb s tou částí Evropy, na níž ekonomicky závisejí, se Česko raději drží posilování visegrádské spolupráce. „Oživení visegrádské spolupráce po vypuknutí migrační krize je bohužel založeno jen na společném strachu z migrace a předsudcích vůči západu EU,“ domnívá se komentátor.

Celý příspěvek Jana Zahradila:

Jeden z nejostudnějších kousků novodobé podoby druhorepublikové žurnalistiky vystřihl dnes Jiří Pehe. V jeho článku (který je mi odporný tak, že ho nebudu sdílet) je ČR "faktický ekonomický přívěsek Německa", pročež jsou čeští politici kritizováni, že se "chovají k Německu, zejména k jeho kancléřce hystericky, občas urážlivě". Fakt kráčejí i v Právu tímhle směrem? Ta dělicí linie české politiky je stále zřetelnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…