Zděšený Kostlán z Romea: Jestli budou vládnout Klaus a Kubera, nebude tu už žádná demokracie

15.06.2019 13:23

Nezávislý publicista, hudebník a romský aktivista František Kostlán to vzal od podlahy. Udeřil na šéfa extremistické Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáše Vandase, na Trikolóru v čele s Václavem Klausem mladším i na předsedu Senátu Jaroslava Kuberu (ODS).

Zděšený Kostlán z Romea: Jestli budou vládnout Klaus a Kubera, nebude tu už žádná demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Aktivista František Kostlán se na blogu Aktuálně.cz pozastavil nad tím, že zakladatel hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší málem ještě ani nedokončil svou zakladatelskou řeč a předseda radikálů Tomáš Vandas už mu popřál, aby se jeho novému hnutí dařilo. Přidali se i mnozí politici z tradičních stran. Byl mezi nimi i předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS).

Kostlán napsal, že jsou si Klausova Trikolóra a Vandasova extremistická partaj dost blízké. Ani Klaus se nezdráhá sáhnout k opravdu silným vyjádřením, která se mnohým občanům zdají být za hranou. „Například plán francouzského prezidenta Emmanuela Macrona na reformu EU přirovnal k antisemitské knize Mein Kampf nacistického vůdce Adolfa Hitlera,“ připomněl publicista.

Poté se vrátil k Vandasovi. „Připomeňme, že Vandasovi tento stát těžce ublížil, takže má o důvod víc vymést demokraty z jejich pašalíků. V únoru 2010 rozpustil Nejvyšší správní soud jeho Dělnickou stranu coby neonacistickou a navazující na Hitlerův nacionální socialismus (nacismus), a také rasistickou a xenofobní. Vandas se svými dvořany se tehdy přemístil pod novou hlavičku DSSS a pokračoval ve své politice dál. Dává si ale od té doby větší pozor na svá nevymáchaná ústa,“ napsal Kostlán.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Nakonec si vzal do prádla i Jaroslava Kuberu, který určitou spřízněnost s názory Václava Klause mladšího naznačil v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV. „S jeho vyloučením jsem se nikdy nesmířil, přeju mu všechno dobré, s řadou jeho názorů souhlasím, z ODS ale neodejdu,“ uvedl Kubera.

Ačkoli se někomu mohou zdát výroky zmíněných pánů nepodstatné, podle Kostlána bychom jim měli věnovat pozornost. Klaus totiž klade velký důraz na nacionalistickou notu. A podle publicisty bychom neměli zapomínat na to, že důraz na nacionalismus může působit také jako nebezpečný jed. Historie 20. století toho může být příkladem.

„Zasnoubení Klause, Vandase a Kubery bude jistě trvalým zdrojem zábavy, ale nezapomínejme, že jejich myšlenky jsou na vzestupu. A kdyby se snad měly realizovat, tak už se nebudeme pohybovat ani v té napodobenině demokracie, v níž žijeme nyní, ale v tuhém režimu pevné ruky, pod svrchovaným dohledem Ruské federace,“ uzavřel Kostlán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …