Zdevastovaný, ožebračený národ. Holešovský Popelka účtuje se všemi, kterým věřil

14.09.2013 10:46

Aktivista a lídr Holešovské výzvy Slávek Popelka běduje nad současným stavem České republiky. "Jsme zdevastovaný a ožebračený národ, který se snaží rozvrátit ti, do nichž jsme po roce 1989 vložili své naděje," píše ve svém komentáři.

Zdevastovaný, ožebračený národ. Holešovský Popelka účtuje se všemi, kterým věřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr Holešovské výzvy Slávek Popelka

"Po dvou desetiletích, která od té doby uplynula, zde stojí náš národ ožebračený, zadlužený, morálně zdevastovaný. Ty země, které jsme po pádu komunismu začali považovat za přátele a vzor a o kterých jsme se domnívali, že nám pomohou k prosperitě, svobodě a lepšímu životu, však zřejmě měly jiné cíle," píše Popelka v komentáři, který má k dispozici server EuroZprávy.cz.

Aktivista je přesvědčen, že Česká republika přišla kvůli důvěře v Západ o svoji soběstačnost. Západní svět v nás prý ale našel pouze odbytiště výrobků a levnou pracovní sílu, načež naše vlastní zemědělství a průmysl toužil zničit, aby odstranil konkurenci.

Evropská unie pro nás není výhodná

Ve svém komentáři kritizuje Popelka také Evropskou unii. "Mnohá unijní direktiva a kvóty, pro naši zemi extrémně nevýhodně vyjednaná, brzdí chod většiny, často z posledních sil fungujících odvětví naší ekonomiky," píše.

Problémem je prý také zadluženost státu, firem a domácností. A řešení? To Popelka spatřuje v obnovení soběstačnosti a bojkotu zahraničního zboží a zboží od firem, které vlastní zahraniční investoři.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…