Zdrojů jedovatého alkoholu je možná víc, říká šéf speciálního týmu

13.09.2012 8:31

Policie se usilovně snaží zjistit, odkud se bere nebezpečný metylalkohol, který si vyžádal již šestnáct obětí na životech. Zdrojů tohoto "jedu" může být i více a dosud není jasné, jak se dostává do distribuce. Šéf policejního týmu Metyl Václav Kučera však v rozhovoru pro Právo dává najevo, že kriminalisté pracují na plné obrátky.

Zdrojů jedovatého alkoholu je možná víc, říká šéf speciálního týmu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vodka "velejemná"

Policejní tým Metyl, který se snaží rozplést kauzu se smrtelnými otravami šestnácti osob a oslepnutím dalších v důsledku požití metylalkoholu, čítá třináct osob. Náměstek policejního prezidenta Václav Kučera tento tým vede a v rozhovoru pro čtvrteční Právo naznačuje, že někdo mohl chtít vydělat na prodeji levného pití, bez ohledu na následky.

Nejasná distribuční síť

"Pracujeme s různými variantami, ale jeví se to tak, že tam je ekonomický zájem. Ale jestli jde o omyl, nebo o snahu někomu ublížit, to nemůžeme v tuto chvíli říct, obě varianty jsou ve hře," říká Kučera a dodává, že se tento nebezpečný alkohol může objevit i na jiných místech republiky, nejen na severu Moravy. Jeho zdrojů může být zkrátka víc.

Pracovní náplní týmu je zjišťovat informace, analyzovat je, ale také informovat veřejnost. Jedná se přitom o spletitý případ, kde důležitou roli hraje nejasná distribuční síť, kterou se nebezpečný metylalkohol šíří.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…